Slika nije pronađena

Nogometno ludilo polako se uskovitlava, a čini se da ni učitelji nisu imuni!

Jedan je učitelj u osnovnoj školi u kolumbijskom gradu Bucaramangi optužen da učenicima otima sličice kako bi popunio svoj službeni album Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se održati u Brazilu.

Znate onu foru kad vas učitelj uhvati da na satu koristite nešto što ne biste smjeli: karte, sličice, mobitel, šminku i slično? Lijepo sve te stvarčice pospremi u svoju ladicu i vrati vam ih nakon sata. E pa ovaj im sličke nije vratio već ih zalijepio u svoj album! Jedan je 13-godišnjak vidio kako te nesretne sličice lijepi u svoj album i prijavio ga.

Prema izjavama učenika, učitelj je nekolicini njih uzeo sličice pod izlikom kako je stvoreno komercijalno tržište koje ih odvraća od njihove osnovne zadaće, a to je učenje”, objavio je El Espectador.

To i nije pravi primjer koji daje mladima, otimati im sličice za svoju korist”, izjavila je majka jednog od učenika.

Talijanska izdavaćka kuća Panini prije Svjetskog prvenstva u Meksiku 1970. izdala je prvi album sa samoljepljivim sličicama najboljih svjetskih igrača, te je otada sakupljanje sličica postalo omiljena zabava kako djece tako i odraslih ljubitelja nogometa.

Odvjetnik obrazovnih institucija u Bucuramangi rekao je kako po ovom pitanju nije uložena službena žalba, ali da on provodi istragu.

Više o incidentu pročitajte ovdje, a ako ne znate gdje mijenjati sličke, učlanite se u Facebook grupu za razmjenu sličica.


izvor: Slobodna Dalmacija, foto: Facebook

SP Brazil nogomet sličice Učitelj

Još vijesti