Slika nije pronađena

Maturirala je sa prosjekom ocjena 4 i zaradila punu stipendiju za renomirani fakultet. Možda vas ovo ne obara s nogu jer smatrate da je takvih priča mnogo. Ali Rashema Melson sasvim je drugačija maturantica koja je svoj školski uspjeh ostvarila učeći u – skloništu za beskućnike!

Ova 18-godišnja djevojka zadnje je dvije godine s majkom i braćom živjela u najvećem prihvatilištu za beskućnike u Washingtonu. Za obroke su ponekad dobivali pljesnivi kruh, a prizor štakora ili miša u sobi nije im stran.

Unatoč svim ovim poteškoćama, maturantica srednje škole Anacostia ne samo da je imala odlične ocjene nego je zaradila i punu stipendiju na Sveučilištu Georgetown.

Sve ovo me tjera da budem bolja, da budem sigurna u ono što želim u životu i da znam da ovo sada nije ono što želim dugoročno nego kroz sve moram prolaziti u ovom trenutku”, objasnila je tinejdžerica Rashema ekipi s kanala Fox 5.

Nije mi teško jer to zbilja želim”, izjavila je buduća studentica biologije koja u svojim školskim obavezama i treniranju pronalazi stabilnost koja joj je potrebna u životu. “Znate, kad nešto radite jer morate, a ne zato što to želite, to vam postane borba. Ali ja želim biti uspješna, želim uspjeti…to je moj životni cilj.

Pogledajte video!

L.B./ izvor: Huffington Post

foto: screenshot

tinejdžerica beskućnica stipendija

Još vijesti