Slika nije pronađena
U prošloj školskoj godini markirali ste ukupno 16,752.816 sati, dijelom opravdano, a dijelom neopravdano. Ipak, podaci resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja pokazuju tendenciju smanjenja ukupnog broja izostanaka i broja neopravdanih sati u srednjim školama u odnosu na prethodne školske godine.

Od ukupnog broja opravdanih izostanaka je 15.951.554, a neopravdanih 801.262, piše portal Srednja.hr na temelju podataka Ministarstva. Gledano po županijama, najviše sati izostanaka bilježe srednjoškolci u Gradu Zagrebu, ali samo zato što ih je nominalno najviše (35.956). Ipak, oni su u prosjeku markirali 4.74 sata po učeniku, što je manje od prosjeka na državnoj razini (5.01 sat po đaku).

via GIPHY


Najviše neopravdanih sati u prosjeku imaju učenici srednjih škola u Zadarskoj županiji – čak 7.64 po učeniku! U stopu ih prate učenici Šibensko-kninske županije sa 7.34 markiranih sati po đaku, a treća najgora županija u pogledu neopravdanih sati je Splitsko-dalmatinska (prosjek iznosi 6.89).



Najredovitiji u školi, odnosno oni s najmanje neopravdanih sati, su srednjoškolci u Varaždinskoj županiji koji imaju u prosjeku samo 2.34 sata po osobi. Odgovorni su i đaci Karlovačke županije s 2.51 neopravdanih izostanaka po učeniku, ali i oni iz Koprivničko-križevačke županije s 2.52 u posijeku.

U usporedbi s prošlogodišnjim statistikama, skoro ništa se nije promijenilo – a jesu li za veći broj izostanaka krivi sunce i more, odgoj ili nešto drugo, ne znamo.



Ono što znamo, jest da najviše 'frentaju' učenici trećih razreda srednjih škola, a najmanje oni koji pohađaju prve razrede.

Nas, dakako, zanima jeste li među njima?
U komentare na Facebooku portala Teen385 slobodno nam pišite koliko izostajete iz škole – natjecanje u odgovornosti je započelo!

Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.
Pročitajte još:

10 hrvatskih srednjih škola u koje žele svi odlikaši
 
WOW Počela je izgradnja najmodernije škole u Hrvatskoj

Iz srednjih škola izbrisano 41 zanimanje – pogledajte što ekipa ne želi raditi

Ministarstvo Istraživanje podaci sati izostanci srednja škola

Još vijesti