mean girls

Iako u srednjoj većina želi biti dio one popularne ekipe, ispostavilo se da to zapravo uopće nije nešto što bi trebala željeti. Koliko god u tom trenutku to izgledalo privlačno i kul, istraživanje je pokazalo kako najčešće završe ti 'popularni' ljudi iz srednje – i garantiramo ti, ti ćeš proći bolje.

Koliko god bilo super biti popularna u srednjoj, to su samo 3-4 godine tvog života i kada završi srednja, vrlo je vjerojatno i da će ti se cijeli život okrenuti. Bilo da upišeš faks ili kreneš tražiti posao, nikoga nije briga jesi li u srednjoj bila glavna i kraljica ili štreber za kojeg nitko nije znao. Ako nisi bila dio popularne elite u srednjoj, ispada da je to itekako super za tebe. Oni koji su u srednjoj popularni, to im je najčešće vrhunac života i kasnije samo sve krene nizbrdo, a oni koji su bili u sjeni, procvjetaju. Ovo su potvrdila i istraživanja, piše Medium. Ispostavilo se da oni koji su popularni u srednjoj, kasnije u životu budu manje sretni kao odrasle osobe. Vjerojatnije je da će oni imati problema u ljubavi, da neće imati ona prava čvrsta prijateljstva, te da općenito neće imati toliko uspješan život.

Sveučilište u Virginiji pratilo je 10 godina živote 183 mladih, od srednje pa nadalje – i oni koji su u srednjoj bili popularni, nisu se baš proslavili kasnije. Imali su lošije poslove, pokazalo se i da više njih ima problema s drogom/alkoholom i da nisu po ničemu ostali 'bolji' nakon srednje. Zato što su pokušavali održati i nakon srednje svoju popularnost i dokazivati se da su kul, počne se događati da odu u ekstreme, i to ne one dobre. Naravno da uvijek postoje iznimke, ali oni su upravo to, iznimke, i ako i ostanu uspješni, to je zato što imaju bogate roditelje. Međutim, nemoj se dati zavarati, to ne znači da su sretniji ili da imaju bolji život od tebe. Istraživanja govore upravo suprotno.

Zato se nemoj brinuti zbog popularnosti u srednjoj! Tvoje vrijeme tek dolazi.

Pogledajte još:  

Srednjoškolci morali recitirati pjesme u razredu – jedan je odabrao hit pjesmu balkanskih repera

Koja su trenutno top zanimanja za koja ima posla odmah nakon srednje škole? Top 7 najtraženijih

Tipovi učenika koji postoje u baš svakoj srednjoj školi – i neće ti svi biti dragi

Istraživanje Popularnost Učenici srednja škola

Još vijesti