Slika nije pronađena

Knjiga 'Trofeji' mlade autorice Tamare Marinković, donedavno učenice Prometno-tehničke škole u Zemunu, podigla je veliku prašinu u tom srpskom gradu zbog detaljnih opisa seksualnih odnosa između profesora i učenika u jednoj srednjoj školi.

Iako se u debitantskom romanu ne spominje izrijekom Prometno-tehnička škola, te su sva imena likova izmišljena, brojni roditelji i profesori zabrinuti su zbog razine detalja u opisu pojedinih profesora, njihovog bračnog i životnog stanja, te odnosa s učenicima, da mnogi smatraju kako se radi o djelu koje prikriveno opisuje stvarne događaje prenosi Jutarnji list.

'Knjiga je objavljena nedavno i od tada je kaos u školi. Autorica je bivša učenica Prometne škole, ali nigdje u knjizi nije spomenula kako se radnja odvija u njoj. Međutim, pisala je o predmetima, polaganju vozačkog ispita, te je svima jasno o kojoj se školi radi' izjavio je anonimni izvor.

U romanu, glavna junakinja Nataša ima detaljno opisani seksualni odnos s profesorom kojeg je autorica nazvala Saša Arsić. Taj čin navodno se dogodio tri i pol mjeseca prije njezine punoljetnosti.

'Iako su u knjizi promijenjena imena, točno se zna koje je profesore opisala. Gdje i s kim žive. Ti događaji su napisani vjerodostojno. Čak je za jednog profesora, kojeg je nazvala Miloš Ristić, navela otkud mu je supruga, koja je u tom gradu boravila upravo kada je Nataša došla kod njega u stan kako bi se mazili' objašnjeno je.

Ako su navodi iz knjige istiniti, najšokantnije je to što je za odnose profesora i maloljetnice znao i školski psiholog.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: Jutarnji list
I.N.

Pročitajte još:

Skandal u školi: učenici snimali oralni seks u razredu i navijali

Kako se ponašati prema profesorima?

Drama u školi u Puli: ravnateljica dvije godine štiti profesora pedofila

Skandal Škola knjiga profesori seks

Još vijesti