Slika nije pronađena

Ministrica znanosti i obrazovanja najavila je jučer da zna probleme s kojim se susreće hrvatsko školstvo te da trenutno rade na velikom koraku o obrazovnoj reformi.

Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, u srijedu je imala sastanak s predstavnicima Svjetske banke koji je rezultirao planom za uvođenjem nastave u jednoj smjeni u sve hrvatske osnovne škole.

Radili su na planu za suradnjom u periodu od idućih 5 godina, a za 24sata ministrica je izjavila: 'Radio se plan za sljedećih pet godina suradnje sa Svjetskom bankom i meni je iznimno drago da je obrazovanje u prvom planu i da mi u suradnji sa Svjetskom bankom radimo sljedeći veliki korak u obrazovnoj reformi.'

via GIPHY


Nastava bi tako trajala u samo jutarnjoj smjeni i to s malo kasnijim početkom nego sada, od 9 do 16 sati. No, to ne znači da će se graditi nove škole, već će se postojeći kapaciteti proširivati, nadograđivati ili rekonstruirati kako bi svi učenici stali u jednu smjenu.

Ministrica je uvjerena kako će to smanjiti problem zaostalosti hrvatskih osnovnih škola u broju odrađenih sati i u načinu rada. Sada je zbog toga puno roditelja prisiljeno plaćati instrukcije ili više raditi s djecom kod kuće. Tako je dodala: 'Sigurna sam da će to, nakon početne promjene paradigme u poučavanju, bitno pridonijeti da naši učenici ne zaostaju za svojim europskim kolegama', piše 24sata.

Projekt je pripremljen, za nekoliko će mjeseci biti i usvojen, a od iduće se školske godine pokreće pilot projekt.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T./
Izvor

Pogledajte još:

Što učenici srednjih škola misle o hrvatskom školstvu? Neke stvari su im super, ali neke baš i ne

Dnevnik Anne Frank, i velik broj drugih klasika, nestalo je s popisa lektire i nitko zbog toga nije sretan!

Osnovna VS srednja – saznali smo u koju bi se školu većina ekipe radije vratila!

Škola najava projekt osnovna Obrazovna reforma jedna smjena

Još vijesti