Slika nije pronađena

Odlazak u teretanu znači pripremu odjeće, putovanje do teretane, znojenje, bolovi nakon vježbanja i sretanje barem jedne osobe koju ne voliš. Naravno da je vježbanje važno za zdravlje, ali ima još jedna stvar koja je jednako važna – spavanje.

Upravo zato, britanski lanac teretana David Lloyd uveo je novost koja bi pomogla svima nama – umjesto  sprava za vježbanje, polaznike u dvorani čeka namješten krevet, lagana muzika i točno određena temperatura na kojoj se tijekom spavanja sagorijevaju kalorije.


'Spavanje je puno bitnije, nego što ljudi misle. Nastojimo se usredotočiti na kratkotrajne učinke kao što je koncentracija, no spavanje je važno i dugoročno - za mentalno i tjelesno blagostanje. Nedostatak sna povećava rizik od anksioznosti i depresije, a kad smo nenaspavani nemamo energije ni za vježbanje. Osim toga, san utječe na izbor hrane koju konzumiramo. Kada smo neispavani jedemo nekvalitetnu hranu, a to negativno utječe na naše zdravlje', objasnila je Kathryn Pinkham, stručnjakinja za spavanje koja je u suradnji s lancem teretana David Lloyd razvila ovaj fitness program.  


Sat traje 45 minuta i za sad postoji samo u Londonu, ali mi se uopće ne bi žalili da dođe u Hrvatsku.

Foto: David Lloyd

I.I.

Pročitajte još:

Vrijeme je za vježbanje: 'Ja ne izgledam ni malo graciozno u teretani i ne želim da me netko vidi takvu'

Muče te preuske trapke? Ovaj jednostavan trik s gumicom rješava sve probleme

Ovako vježba Kendall Jenner - 11 minuta vježbe koje će transformirati tvoje tijelo

Spavanje fitness Vježbanje

Još vijesti