Slika nije pronađena

Svi želimo imati bjelje zube, a osim za četkicom i četkicom, ljudi često posežu i za izbjeljivanjem zubi.

Isto je napravila i tinejdžerica Abbie Kilbride iz Škotske, ali je zažalila odmah nakon ovog dentalnog `zahvata`. Pogreška ove 18-godišnjakinje je u tome što ona nije išla kod zubara to učiniti nego kod žene (koja nije liječnik niti zubar) koja je nudila izbjeljivanje zubi preko Facebooka.

Tretman je trajao 60 minuta, a ta žena uopće nije pitala Abbie o njenoj povijesti bolesti ili o alergijama koje ima pa su djevojčine usne skroz natekle. Žena koja je napravila tretman joj je rekla da su takve otekline sasvim normalne umjesto da je tinejdžericu uputila liječniku, a osim toga preporučila joj je da samo malo ruža stavi na usne.




Kada je došla kući Abbie je uzela antihistaminik i stavila led na usne što je smanjilo otok, ali ujutro se probudila tako da nije mogla otvoriti usta. Tinejdžerica je odmah otišla kod stručnjaka koji joj je pomogao i rekao da joj je ovo velika lekcija koju je prošla. Njena dijagnoza nakon ovog bila je: opekline trećeg stupnja i alergijska reakcija. `Osjećala sam kao da mi usne gore. Bilo je grozno` kaže Abbie.




Slučaj ove tinejdžerice pokazuje da na izbjeljivanje zubi treba ići kod zubara, a ne kod nekakvih šarlatana s interneta koji su skroz neprovjereni.


Izvor/foto: Facebook

I.P.

Pročitajte još:

Možda nije tako bezopasan: horor priča o šamponu za suho pranje kose

Djevojka preminula nakon što je poljubila svog dečka

Neviđena katastrofa: pogledajte što se dogodilo s licem ove djevojke nakon što je zaplakala poslije umjetnog tamnjenja

horor otekle usne Izbjeljivanje zubi

Još vijesti