Slika nije pronađena

Nema vremena za gubljenje ako je neki od sljedećih 5 fakulteta na tvojoj listi želja za upis. Po ovogodišnjim statistikama, na njih se upisuju samo oni učenici koji imaju odličan prosjek ocjena.

Ljetni rok državne mature je iza nas, oni koji su ju prošli i upali gdje su htjeli kreću s upisivanjem fakulteta, a svi ostali maturanti čekaju jesenski rok. Međutim, neki su fakulteti već popunili svoju upisnu kvotu i na njima više nema mjesta, čak ako i rasturiš maturu na jesen. Na neke je fakultete lakše upasti jer na njih nije tolika navala, ali oni koji su top izbor i na kojima se po 20-30 ljudi bori za jedno upisno mjesto…e tu je situacija već malo drugačija. Trebaju ti i dobre ocjene i dobar prolaz na maturi. Liste najpoželjnijih fakulteta se malo mijenjaju svake godine, ali ono što ti isto može biti korisno za znati je koji su to fakulteti koje upisuju najbolji učenici.

Ove se godine izdvojilo njih 5 koje upisuju učenici s visokim prosjekom ocjena iz srednje. Gledajući srednjoškolski uspjeh, visoka učilišta s najvišim prosjekom ocjena kandidata koji su ostvarili pravo upisa su:

1.Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 4,85

2.Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 4,78

3.Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 4,76

4.Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu 4,68

5.Fakultet dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci 4,67

Izvor

Pogledajte još:

Top lista najpoželjnijih studija među maturantima ove godine: Prvi prima 80, a želi ga upisati 1000 učenika

'Bojim se da ću bez faksa (sa samo završenom srednjom školom) biti nitko i ništa' HELP

Konačne rang liste za upise na faks: Na koje se studije upisuju oni s najboljim ocjenama, a koji su najtraženiji

Fakulteti upisi prosjek ocjena

Još vijesti