Učenica

Krenule su prijave fakulteta, a imamo i prvu rang listu s najpopularnijim studijima među ovogodišnjom generacijom maturanata. Što žele upisati? Iznenađujuće je da nakon godina na prvom mjestu više nije studij Logopedije kao najpoželjniji.

Ove godine rang lista najpopularnijih studija izgleda malo drugačije nego prijašnjih godina. Do sada je uvijek logopedija bila na prvom mjestu kao najpopularniji studij i godinama ju niti jedan nije mogao skinuti s njenog trona. Ove godine su stvari drugačije. U top 10 najpoželjnijih studija ima i nekih skroz novih zanimanja. Za maturante je tek krenula prijava studija i fakulteta, a stranica Studij.hr je već izvadila brojke i složila listu najpopularnijih.

Čitanje knjige Sve što trebaš znati ako krećeš na faks ove godine: 10 novosti koje donosi faks naspram srednje

Na listu su došli oni studiji koje najveći broj maturanata želi upisati s obzirom na broj mjesta koje primaju. Ako je i tebi neki od ovih studija na prvom mjestu, pripremi se na to da trebaš rasturiti državnu maturu kako bi bila što sigurnija da ćeš upasti. Evo kako izgleda taj top 10 i koji je studij na prvom mjestu.

1.Gluma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu
2.Logopedija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu
3.Sestrinstvo (izvanredni, stručni studij) na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu
4.Kriminalistika (stručni) na MUP-u
5.Sestrinstvo na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek
6.Psihologija (jednopredmetni) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu
7.Aeronautika, smjer pilot, usmjerenje vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu
8.Dizajn na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu
9.Psihologija (jednopredmetni) na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu
10.Radiološka tehnologija (stručni) na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu

Sreća zbog preseljenja Očekivanja vs stvarnost: Kako izgleda život odvojen od roditelja kad se odselite zbog škole ili faksa?

Fakulteti studiji najpoželjniji fakulteti 2024 maturanti prijava fakulteta rang lista top 10 najviše učenika želi upisati koji fakulteti

Još vijesti