Slika nije pronađena

U svakom slučaju, svi znamo da za razliku od ravnih cipela, sve štikle nisu jednako (ne)udobne. Ima onih u kojima bismo mogli prohodati cijeli dan, dok u drugima jedva možemo prošetati od naše sobe do ulaznih vratiju stana.

Za neke cipele odmah skužimo jesu li udobne ili ne, dok nas ostale teško zavaraju pa nažalost skužimo da nisu za hodanje tek NAKON što smo odlučile u njima hodati...

via GIPHY


Na tvoju sreću, otkrivamo ti trik zahvaljujući kojem ćeš odmah moći skužiti jesu li štikle udobne ili neudobne!

Ako tražiš štikle za maturalnu ili krizmu, vjeruj nam, bitnije je da su udobne nego kako izgledaju! Bit ćeš sama sebi zahvalna ako se poštediš tih bolova – moći ćeš slobodnije plesati, a i osjećat ćeš se sigurnijom.

Naime, ne moraš ih niti isprobati, dovoljna je samo jedna stvar: moraš izmjeriti daljinu između đona cipele i same pete. Ako je ta daljina barem 7.5 cm, moći ćeš u njima hodati, u suprotnom... Sretno ti bilo!

Ta daljina je bitna jer što je ona veća, to manje težine pada na nožne prste, a više je ostaje na peti, koja je i prirodno jača te može podnijeti veću težinu! Tako da sada u dućane samo s ravnalom ili metrom, a ako kupuješ online, barem otprilike gledaj da ta daljina bude što veća. U takvim cipelama će ti automatski biti i lakše hodati, pa ako se radi o tvojim prvim cipelama na visoku petu, zaista bi bilo pametno da pripaziš na tu udaljenost!

via GIPHY


Nažalost, svi imamo u svojem ormaru barem 3 para štikli koje definitivno nisu udobne, ali ih mi i dalje nosimo....


Foto: Giphy/Pixabay

A.Š.

Pročitaj još:

Parfemi, štikle, torbice – omiljeni predmeti svake cure po povoljnim cijenama!

Krizma, maturalna ili izlazak – 5 cipela koje možeš obući, a da nisu štikle

Važni događaji su sve bliže – ukrasi svoje stare štikle!

Štikle cipele visoka peta maturalna krizma

Još vijesti