Slika nije pronađena

Tinejdžer iz Županje nije se dobro proveo švercajući se u vlaku jer mu je za vožnju bez karte koja košta 14 kuna naplaćena kazna u iznosu preko 8 tisuća kuna.

Iako se maloljetnički račun ne smije ovršiti, odvjetničko društvo koje su angažirale Hrvatske željeznice zbog četiri kazne za švercanje ‘očistilo’ mu je cijeli račun, prenosi portal 24sata.

`Kako je moguće da odvjetničko društvo procesuira mojeg maloljetnog sina zbog kazni za švercanje u vlaku, pošalju sudsku ovrhu na njegov devizni račun u Privrednoj banci na kojemu je vezana štednja i skinu mu 1060 eura, a da mene kao zakonskog skrbnika nitko ništa ne pita?` šokirana je mama Manuela Borac iz Drenovaca kraj Županje.


Njezin  17-godišnji sin Antonio učenik je trećeg razreda srednje škole u Varaždinu. Htio je učiti za puškara, a to je jedina škola u Hrvatskoj koja ima taj smjer. Tamo stanuje u učeničkom domu. Kako obitelj teško živi, Antonio i ne dolazi kući osim za praznike, jer majka ne može kupiti mjesečnu kartu za vlak, prenosi 24sata.

Majka kaže da je nezaposlena, a ujedno je i samohrani roditelj s dvoje djece te često nema sinu za mjesečnu kartu. Koliko je cijela situacija apsurda pročitajte u cijelom tekstu.


Izvor: 24sata

Foto: hzpp.hr

I.P.

Pročitajte još:

Djevojka trpi zlostavljanje vršnjaka samo zbog svog imena

Po licu ispisala riječi koje joj vršnjaci najčešće govore

Tinejdžerica umrla nakon što je popila samo par čašica votke


švercanje tinejdžeru naplatili švercanje preko 8 tisuća kuna vlak

Još vijesti