Slika nije pronađena

Tinejdžerica koja je oboljela od anoreksije je čak u kritičnom stanju odbijala tjednima jesti i piti vodu jer je htjela postati `vitka i popularna`. Postavlja se pitanje koliko su djevojke spremne ugroziti vlastito zdravlje zbog popularnosti?

Elle Lietzow iz Australije imala je 17 godina kada je završila u stanju pred smrt jer se nije htjela liječiti od anoreksije. Elle nije htjela ništa jesti, a i grozila se pomisli da kap vode dodirne njene usne.


Nakon nekoliko tjedana mučenja vlastitog tijela, tinejdžerica se onesvijestila i dobila napadaj. Liječnici su bili u čudu što je uopće ostala živa. Njezina stopala i prsti su ostali bez cirkulacije, a nokti su postali tamno plavi.


Elle je htjela ostati vitka i popularna u školi te je zbog toga završila na ivici smrti. Sada ima 19 godina i živi zdrav život.

 `Htjela sam ostati mršava jer mi je to donijelo puno prijatelja. Slučajno sam tijekom ljeta izgubila nekoliko kila i primijetila da se više ljudi sa mnom želi družiti. Smatrala sam da ću ostati sama ako se udebljam.` priznaje Elle.Primjer Elle Lietzow pokazuje koliko je anoreksija ozbiljna bolest i koliko može pomutiti um mlade osobe.


Izvor: dailymail.co.uk

Foto: Bacroft Media

I.P.


Pročitajte još:

Zavoljela je svoje obline: ispovijest cure koja je pobijedila anoreksiju

Miss `izvanredna tinejdžerica`: `Umjesto mršava, bit ću zdrava!`

Nove veličine u svijetu mode: `grančica`, `mršava`, `debela` i `jumbo`!

anoreksija tinejdžerica anoreksična

Još vijesti