Slika nije pronađena

Atletika, tenis, košarka… i da ne nabrajamo dalje. Sportova je na desetke, ako ne i stotine, ali samo neki od njih dospiju na Olimpijadu. Saznajte koji su to pomalo neobični sportovi koje treniraju tinejdžeri te su se i natjecali na Olimpijadi.

Claressa Shields – boks

Amerikanka koja ima 17 godina i s devet godina je prvi puta ušla u ring, nakon što je vidjela svoga oca. Također, svi u obitelji bili su protiv toga da se bavi boksom, jedina potpora bila joj je baka. Sudjelovala je na Olimpijadi u Londonu 2012. godine, kada je ženski boks prvi puta dobio svoje mjesto na ovom natjecanju te osvojila – zlato!

Sadaf Rahimi – boks

Afganistanska reprezentativka, stara 17 godina, koja je boje svoje zemlje u ovom, za žensku populaciju, veoma neobičnom sportu, predstavljala na Olimpijadi u Londonu.

Lee Kiefer – mačevanje

Filipinka koja igra za američku reprezentaciju, ima 19 godina i na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu završila je na petom mjestu. Otac joj je bio kapetan mačevalskog tima na Sveučilištu Duke.

Alexander Massialas –mačevanje

Amerikanac koji ima 18 godina i također je sudjelovao na Olimpijskim igrama u Londonu no nije polučio neki značajniji rezultat.  Zanimljivo je da mu se otac aktivno bavio mačevanjem i bio je dva puta na Olimpijadi te osvajao odličja.

Ariel Hsing – stolni tenis

Kineskinja koja igra za američki reprezentaciju stolnog tenisa te ima 17 godina.  S 15 godina postala je nacionalna prvakinja u stolnom tenisu i najmlađa osoba u povijesti kojoj je to uspjelo. Zanimljivo je da je igrala stolni tenis s Warrenom Buffetom i Billom Gatesom. Bila je na Olimpijskim igrama u Londonu, ali ipak s nezamijećenim rezultatima.

Savannah Vinsant – trampolin

Američka natjecateljica, koja je s 19 godina na Olimpijskim igrama u Londonu bila najmlađa natjecateljica na trampolinu. Osvojila je 11. mjesto te zaključila: 'Zadovoljna sam svojim nastupom i time što sam najmlađa natjecateljica ovdje, to mi je sve vjetar u leđa.'

Maggie Steffens – vaterpolo

Devetnaestogodišnjakinja koja je uspjela ući u američki državni ženski vaterpolo tim kao najmlađa reprezentativka na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine.

Reed Kessler – jahanje

Dospjela je na Olimpijadu kao članica američkog jahačkog tima i to doslovno u zadnji tren. Naime, propozicije kažu da natjecatelji u jahanju moraju imati najmanje 18 godina i najmanje 152 centimetra visine. Reed je napunila 18 godina samo 18 dana prije početka Olimpijade te je također imala točno minimalno propisanu visinu.

Alejandra Valencia – streličarstvo

Ima 19 godina i dolazi iz Meksika te je ondje čak druga najbolja streličarka. Zanimljivo je kako je u početku streličarstvo smatrala veoma dosadnim sportom, a onda se odjednom predomislila pa čak i došla do Olimpijade u Londonu.

N.LJ.J.
Foto: YouTube screenshot

olimpijada tinejdžeri Sport

Još vijesti