Slika nije pronađena

Oscari su definitivno jedna od najprestižnijih dodjela nagrada koje postoje. Iako nisu toliko zanimljivi kao glazbene dodjele nagrada gdje je uvijek šarenilo i ludnica, i dalje svake godine svi gledaju koji su to filmovi nominirani i tko će obući kakvu haljinu za crveni tepih.

Oscari su glamurozni, a zlatni kipić san je svakog glumca u Hollywoodu. Biti samo i pozvan na Oscare je big deal, a tek osvojiti nagradu... Uvijek smo fascinirani cijelim događanjem jer se sve čini tako dobro organizirano, elegantno i neodoljivo. A što se događa iza scene? Kako je to stvarno na Oscarima? Koliko je uistinu vrijedan kipić? Ove informacije celebovi neće baš samo tako otkriti, ali to su one koje su najzanimljivije. Donosimo ti 7 tajni 'iza scene' s Oscara!

1.Nema hrane za vrijeme ceremonije

Ovo se moglo već čuti od nekih celebova, ali bilo je žaljenja da su gladni na ceremoniji. Mnogi od njih, pogotovo dame, potroše sate i sate prije na spremanje, ne stignu jesti, zatim moraju prošetati crvenim tepihom, fotkati se, a onda na ceremoniju. Cijelo to vrijeme nema hrane. Sama ceremonija zna trajati i po 2 sata, a dok ne završi nitko ne jede. Ipak su u pitanju vrlo skupe haljine i odjela pa celebovi radije i izbjegavaju bilo kakvu hranu dok sve ne završi i ne krene after party.

2.Nitko se ne smije ustajati sa svojeg mjesta i otići kada to poželi (čak ni na par minuta)

Na Oscarima ne smije niti jedno mjesto ostati prazno. Osim toga, kada krene ceremonija, ne smije se niti dogoditi da neki od celebova ustane i ode do wc-a, prošetati, javiti se na mob ili bilo što slično – sa svojeg mjesta nema ustajanja do kraja. Jedino kada mjesto smije biti prazno je kada osoba ide na pozornicu preuzeti svoju nagradu. Ovo pravilo vrijedi za sve, bez obzira koliko je netko velika zvijezda.

3.Pravilo kojeg se svi trebaju držati je – kada nešto krene po krivu, nabaci šalu

Jedan od najstarijih i najboljih trikova je upravo ovaj: kada nešto ne ide kako želiš ili kako si očekivao, nabaci šalu. I toga se drže i na Oscarima. Imaju tim komičara iza scene koji cijelo vrijeme prate govore i sve što se događa kako bi u svakom trenutku mogli imati spremnu šalu koju će šapnuti onima na pozornici kako bi spasili situaciju.

4.Što to svaki posjetitelj dobije kao poklončić na odlasku?

Na različitim manjim i većim događanjima, svi koji su došli, po odlasku dobivaju male poklončiće zahvale što su se odazvali pozivu. To je obično neka sitnica, ali posjetiteljima uvijek bude drago tako nešto dobiti. Isto ima i na Oscarima, samo gosti ne dobivaju baš sitnice. Izašla je informacija da su 2020. godine svi gosti dobili poklon u vrijednosti 225.000 dolara, a neke od stvari unutra su bile ulaznica za putovanje kruzerom i zlatna vape olovka.

5.Zlatni kipić nije od pravog zlata

Iako bi očekivali da će biti, zapravo je napravljen od bronce i samo preliven 24-karatnim zlatom. Ima nešto malo manje od 4 kilograma, a visok je oko 34-35 centimetara. S obzirom na veličinu i količinu zlata koja se koristi u njegovoj izradi, vrijednost jednog kipića je samo između 2.500 i 4.000 kuna.

6.Koliko košta organizacija Oscara?

Otprilike, jedno izdanje Oscara košta organizatore 42.8 milijuna dolara!

7.Osim što dobiju pozivnicu, celebovi su i plaćeni da se pojave

Uz poklon koji svatko dobije jer se pojavio na Oscarima, zvijezde su i plaćene kako bi se pojavile. Oscari će ih pozvati, ali dizajneri su ti koji će platiti celebovima da nose baš njihovu odjeću. Uz to što će ih odjenuti u predivne haljine, platit će im dodatno stotine tisuća dolara. Ne zvuči loše.

Pogledajte još:

Zendaya je pokorila Oscare svojom odjevnom kombinacijom – definitivno najbolje odjevena! [FOTO]

Nominirani filmovi za ovogodišnje Oscare u glavnoj kategoriji: Ovih 8 su najbolji od najboljih!

KVIZ: U kojoj kategoriji bi ti osvojio Oscara?

tajne zanimljivosti oscari Dodjela nagrada iza scene

Još vijesti