Slika nije pronađena

Naše malo istraživanje provedeno 2014. godine pokazalo je da su tinejdžeri tada bili ludi za Facebookom, a ono u ožujku ove godine da najviše vole skrolati po Instagramu. Sada Pew Research Center donosi neke nove podatke – da najviše mladih u dobi od 13 do 17 godina koristi YouTube!

Čak 85% ispitanika koristi YouTube, 72% Instagram, a 69% Snapchat. Popularnost Facebooka pada i dalje -  sada ga koristi (samo!) 51% ispitanih tinejdžera, a 2015. ga je koristilo čak 20% više – 71%.



U našoj maloj anketi, koju možete pronaći ovdje, pitali smo vas kakvu budućnost predviđate Fejsu i odgovorili ste da gubi utakmicu s Instagramom i Snapchatom i da ga imate 'reda radi'.

Manje popularne mreže među tinejdžerima su Twitter (kojeg koristi 32% ispitanika), Tumblr (9%) i Reddit (7%).

Istraživanje, čije rezultati prenosi The Verge, je pokazalo da je 45% mladih online cijelo vrijeme i da 95% njih ima smartphone ili ima pristup takvom telefonu.


via GIPHY


Uočene su i razlike u korištenju društvenih mreža – istraživanje je pokazalo da Facebook češće koriste oni s nižim prihodima (od bogatih), da cure preferiraju Snapchat, a dečki YouTube, da je Snapchat omiljena mreža bijelih tinejdžera, a Facebook crnaca.

Važno je naglasiti i da tinejdžeri najfrekventnije koriste Snapchat, iako ih najviše korisnika YouTubea.

Ovo stanje ocrtava svjetske trendove i, iako još nije u potpunosti zaživjelo u Hrvatskoj, YouTubeu se ukazuje svijetla perspektiva!


via GIPHY


I mi imamo YouTube – ako želiš čuti korisne savjete, zabavne priče, gledati prankove i općenito vidjeti cool tinejdžere, zaprati nas ovdje! Zna se gdje je ekipa!

Foto: Profimedia/Unsplash/Giphy

M.Z.


Mladi iz Hrvatske jednostavno obožavaju ovu društvenu mrežu - znate li gdje su vaši frendovi?

Provjeri još...

Želiš biti Youtuber i postati prava zvijezda doslovno 'preko noći'? Tebe tražimo!

TIPS & TRICKS: Kako skupiti lajkove i pratitelje na Instagramu? Iskoristi ove trikove i postani influencer!

Istraživanje Popularnost youtube instagram društvene mreže

Još vijesti