Slika nije pronađena
Ako voliš slušati glazbu – za tebe imamo odličnu vijest. Slušanje glazbe ima mnoge dobrobiti, kako za tvoje raspoloženje, tako i za tvoje zdravlje.

Ako uživaš u redovitom slušanju svojih omiljenih hitova, bit ćeš sretnija. Da, slušanje glazbe stvarno te čini sretnijom. Stvar je u tome što glazba koja ti se sviđa aktivira serotonin, odnosno hormon sreće koji utječe na naše dobro raspoloženje.


Ne samo da si sretnija, glazba ti pomaže i da nisi toliko pod stresom. Podiže ti energiju, a pogotovo kad je riječ o pjesmama koje su ti posebno drage.

via GIPHY


Glazba ti pomaže da brže zaspiš i bolje spavaš. Mnoga istraživanja koja su se bavila ovom pojavom, otkrila su otkrili da glazba s usporenim ritmom usporenih djeluje opuštajući na naš mozak, i samim time na naše spavanje. Osim što ćeš slušajući glazbu brže i lakše zaspati, tvoj će san navodno biti puno kvalitetniji i nećeš se više buditi neispavana.

Slušenje glazbe pomaže ti čak i da skineš kilograme. Da, ako redovito uživaš u taktovima omiljenih pjesama, nemaš toliko apetita i zbog toga nisi toliko gladna. Ovo stvarno nismo znali!

via GIPHY


Ovo si možda i znala, ali zbog glazbe bolje učiš i brže pamtiš. Mnoga provedena istraživanja pokazala su da slušanje glazbe djeluje na pamćenje i tako ti pomaže da lakše zapamtiš gradivo u školi. Sigurno si i sama skužila kako brzo možeš zapamtiti riječi pjesama, ista je stvar i s učenjem ako usput slušaš omiljene pjesme.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

HOROSKOP Idealna vrsta glazbe za svaki znak – koja je tvoj okidač?

Otkrivamo – što glazba koju slušaš govori o tebi?

KVIZ Koliko je loš tvoj glazbeni ukus?

#zdravlje prednosti glazba

Još vijesti