Slika nije pronađena

Ako si upisala ovaj faks, umjesto u zgradu fakulteta, na nastavu ćeš ići u dvoranu kina Cinestar. Zgrada fakulteta je stradala u potresu i nije sigurna za boravak ljudi u njoj, a ovo je alternativa. Niti jedan student nije imao ovakvu nastavu do sada.

Nažalost, ovo se neće odnositi na sve studente, već samo one 1. i 2. godine. A o kojem se fakultetu radi? Pravni fakultet u Zagrebu! Glavna zgrada ovog faksa nalazi se pokraj HNK, na adresi Trg Republike Hrvatske 14, ali zbog potresa koji ju je dobro oštetio, još uvijek nije moguće biti u njoj. I zato se studenti nižih godina, ove godine sele na nastavu u Cinestar u Branimir centar. Preludo!

'Ta zgrada za fakultet je neuporabljiva, a trenutačno je u tijeku izrada projekta sanacije. Sve dok i ta zgrada ne bude u punoj uporabi, ne možemo računati na šest velikih dvorana u njoj, koje su nam nužne za uredno izvođenje nastave', rekao je za Jutarnji list dekan Pravnog fakulteta Igor Gliha. A s obzirom da se nastava ove godine odvija uživo, raspisali su javni poziv za zakup dvorane, a između ostalih, javili su im se i iz Vox komunikacija, koji dijele vlasništvo i sjedište s Blitz-CineStarom.

Uvjeti koje je postavio Fakultet su da obje dvorane imaju po minimalno 350 sjedećih mjesta te da ne budu udaljene od glavne zgrade Pravnog fakulteta više od tri kilometra. Dvorane će se koristiti 120 dana po dvorani, odnosno ukupno 240 dana, od 22. rujna 2021., kad počinje nastava na prvoj godini studija, do 1. srpnja 2022., i to od 8 do 12 sati, piše Jutarnji list. U dvoranu 7 na prvom katu može stati 366 studenata. Na četvrtom katu su dvije prostorije s dovoljno kapaciteta: u dvorani 11 predavanja može pratiti čak 461 student, a u dvorani 12 njih 374.

Izvor

Pogledajte još:

Koji je ovo kaos! Jedna rečenica na hrvatskom koja će zbuniti svakoga – čak i nas, rođene u Hrvatskoj

Skoro polovica maturanata pala na jesenskom roku mature - koji su im to predmeti bili tako teški?

WhatsApp uvodi još jednu novu promjenu – sada možete birati tko će točno vidjeti jeste li dostupni

Fakultet Pravni Fakultet nastava u kinu

Još vijesti