Slika nije pronađena

U solinskoj Osnovnoj školi Vjekoslav Parać jučer se ujutro oko 9:30, između dva školska sata, dogodila strašna nesreća. Sedmogodišnjoj djevojčici vrh kišobrana probio je oko, zatim i mozak te slomio lubanju. Iako je dvorište bilo puno učenika, još uvijek se ne zna što se točno dogodilo…

Sedmogodišnja djevojčica, učenica 1. razreda spomenute škole, i dalje se nalazi u stanju inducirane kome, te je priključena na respirator. Stanje joj je nepromijenjeno, kritično. U splitskoj bolnici na Firulama posjetio ju je ravnatelj škole, Đuro Baloević koji je tom prilikom razgovarao s roditeljima koji nikog ne osuđuju već se, kao i čitava javnost, mole za potpuni oporavak.

Nesreća se dogodila u razredu, a učenicu je spasio razrednik koji je u nesvjesnom stanju prebacio u čajnu kuhinju i tamo oživio. Hitna pomoć stigla je nikad brže, za pet minuta bili su tu”, izjavio je jučer Baloević za medije.

Danas je u školu stigao krizni stožer Ministarstva obrazovanja, tim psihologa koji će porazgovarati sa učenicima-svjedocima strašne nesreće. Prava istina još se ne zna, po školi kruže različite verzije događaja.

Znamo da je jedan učenik par minuta prije početka nastave s malim sklopivim kišobranom krenuo prema licu kolegice. Ona se nekako odgurnula, udarila glavom u vratnicu školskog ormara i pala glavom na pod”, ispričao je ravnatelj OŠ Vjekoslava Paraća. U tom slučaju oštećenje je moglo nastati jedino krajem žbice kišobrana jer maleni kišobrani nemaju šiljak na vrhu.

Druga je verzija da se djevojčica u igri spotaknula i pala na vršak kišobrana. Neki navodi kazuju da je ona bila ta koja je prijatelju učeniku u igri zaprijetila kišobranom.

Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split prof. dr. sc. Marijan Saraga kazao je kako je stanje djevojčice krajnje ozbiljno.

Ima ozljedu u području oka, točnije očne duplje. Koliko je samo oko ozlijeđeno, utvrdit će stručnjaci. Njezino stanje je ozbiljno, ima traumu glave te je u induciranoj komi kako bi se brže oporavila”, rekao je dr. Saraga.

L.B./foto: Shutterstock

Djevojčica prijelom lubanje oš vjekoslava paraća kišobran Nesreća oko

Još vijesti