Slika nije pronađena

Kosa puno govori o tebi i tome kakva si osoba. Uredna si i voliš čvrsti rep ili pletenicu? Ili si pak ležeran tip i voliš one neuredne punđe? Također, kosa može reći jesmo li se probudili na vrijeme i napravili frizuru ili smo zaspali i nismo se stigli ni počešljati.


Kosa može reći i u kakvom smo društvu. Jesmo li punkeri rockeri ili metalci, hipsteri, volimo retro đir ili smo jednostavno neki casual stil?

Osim što govori puno o nama može nam i na neki način predvidjeti budućnost.


1. Crvenokose imaju više samopouzdanja

Mnogi ljudi povezuju strastvenost i samopouzdanje s crvenom bojom pa tako i sa crvenokosim djevojkama. Možemo to gledati i iz kuta da treba imati hrabrosti obojiti kosu i jarko crvenu boju jer ipak je jako uočljiva.


2. Dečki će prije završiti u ozbiljnoj vezi sa ženama koje nisu plavuše

Iako se vjeruje da su dečkima privlačnije plavuše s bujnim oblinama, oni će prije završiti u ozbiljnoj vezi s curom koja nema plavu boju kose jer su takve cure navodno – pouzdanije.3. Žene s kratkom kosom bit će uspješnije u poslu

Baš kao što se vjeruje da muškarci više vole plavuše, misli se da muškarci više vole žene s dugom kosom. No, prema nekim istraživanjima pokazalo se da su žene s kratkom kosom uspješnije u poslu. Navodno se njih doživljava ozbiljnije i smatra ih se sa

mopouzdanijima.4. Zbog neuredne će vas frizure smatrati manje sposobnima

Baš kao što kratka kosa daje dojam ozbiljnosti, tako dredovi ili pak neka raščupana frizura može odavati dojam neprofesionalne ili neozbiljne osobe i to vas ponekad može koštati neke ocjene u školi.


Općenito, postoje vjerovanja o tipu žene i boji kose.

Plavuše ću često zavodljive, opuštene i zabavne.

Crvenokose divlje i strastvene.


Crnke
su kreativne i tajanstvene.

Brinete inteligentne i druželjubive.

No, teorije padaju u vodu jer velik broj cura koristi boje za kosu.


Foto: Arhiva/Giphy

I.I.

Pročitajte još:


10 razloga zašto je super imati dugu kosu


Kosa boje trapera ono je za čime luduju djevojke

Duga pa kratka: kako preživjeti veliko šišanje?

Kosa boja kose

Još vijesti