Slika nije pronađena
Gotovo svi danas koriste bežični internet u svojim domovima. Osim što je jednostavniji za korištenje, rješava nas i gomile žica koju bismo inače morali razvlačiti po stanu.

No, što kad je ruter za internet na jednom, a vaša soba na drugom kraju stana pa vam se ponekad čini da je lakše spojiti se na susjedovu mrežu nego svoju? Postoji nekoliko trikova koje možete upotrijebiti za jačanje signala, pogotovo ako opcija preseljenja rutera nije moguća.

via GIPHY


1. Podignite ruter na veću visinu

Nemojte ruter držati na podu, već ga podignite na visinu od barem metar (visina prosječnog stola) ili više (ako možete postavite ga na zid u visini ili iznad visine vrata), piše Zimo.hr.

2. Provjerite imate li neželjene goste na mreži

Je li vaša mreža zaštićena od neželjenih gostiju? Ako nije, možda netko od susjeda koristi vašu otvorenu mrežu za surfanje pa automatski usporava vaše iskustvo surfanja. Najjednostavnije je rješenje uključivanje zaštite lozinkom. U tome vam može pomoći korisnička podrška vašeg operatera koji će vas, ovisno o ruteru koji koristite, voditi korak po korak na tom putu.


via GIPHY


3. Provjerite koristi li koji od vaših uređaja velike količine internetskog prometa

Neželjeni gosti na računalima i pametnim telefonima kao što su virusi i malware mogu uvelike usporiti sam uređaj, ali i neovlašteno skidati i slati velike količine podataka putem interneta. Pobrinite se da uvijek imate ažurirane operativne sustave i aplikacije na svojim uređajima (i na pametnim televizorima i ostalim uređajima koji koriste Wi-Fi mrežu), ali i instaliran antivirusni program koji će uz vaš uređaj štititi vašu kućnu mrežu. Iako postoji nekoliko besplatnih inačica, za veću sigurnost izdvojite koju kunu i kupite napredniji antivirusni program koji će vas štititi od svih internetskih zala, piše Zimo.hr.


via GIPHY


4. Investirajte u pojačivač signala

Ponekad svi trikovi nisu dovoljni i jednostavno ćete, želite li koristiti Wi-Fi, morati investirati u pojačivač signala. Na tržištu ih ima cijeli niz, a prilikom kupovine važno je provjeriti s prodavačima jesu li kompatibili s vašim ruterom.

Foto: Unsplash/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Pojavile su se fotke iPhonea 11, a obožavatelji ostali neugodno iznenađeni izgledom!

YouTube je pokrenuo servis za slušanje glazbe! Dostupan je i kod nas, a možeš ga skinuti besplatno

Istražilo se znaju li hrvatski učenici logično razmišljati – rezultati su stigli i malo šokirali

signal zanimljivost Wi-Fi Bežični internet internet

Još vijesti