kardashiani

Neki standardi ljepote kao da su tu samo da većinu cura povrijede i učine da se osjećaju manje vrijednima i ružnima. Ovi standardi nisu realni i trebali bi što prije pasti u zaborav.

Puno cura ima u svojoj glavi glasić koji im stalno govori stvari poput 'nisi dovoljno lijepa', 'nisi dovoljno mršava', 'pa gdje su ti usne, daj ih učini većima', 'u toj ti se haljini vidi trbuščić kada sjedneš, ne možeš ju nositi'. Neke su stvari postale standardi ljepote, a nikako nisu zdrave. Pokušavati postići ovakve izglede može završiti loše. Od poremećaja u prehrani do anksioznosti. Naravno da nam je svima izgled bitan i želimo izgledati što bolje, kao i biti privlačne dečkima. Ali nekada se čini kao da se ne možemo mjeriti s onima koje društvo smatra lijepima i savršenima. Standardi ljepote su postali nemogući za pratiti. Ovih 7 su posebno loši i ne bi ih trebala više uzimati ozbiljno.

1.Trbuh mora biti ravan, šlaufići su nepoželjni i kad se sjedi
Drago nam je kada vidimo da sve više fitness influencera, koji stvarno izgledaju dobro, pokazuju da i oni kada sjednu imaju šlaufiće. Jer takvo je ljudsko tijelo. Kada sjednemo, oni se naprave. Imati i mali trbuščić je postao veliki nedostatak. A to nikako nije. Jer čim nešto pojedeš, on će postati izraženiji. To je normalno. Ali po standardima ljepote to nije poželjno. I onda se cure počnu izgladnjivati.

2.Velike i pune usne su sexy, tanke ne

Usne su nešto što dobiješ sa svojim tijelom i nema prirodnog načina kako ih možeš povećati ili smanjiti. One cure koje imaju male usne osjećaju se ružno zbog toga pa ih precrtavaju, idu na filere… I to sve mlađi i mlađi idu na ovakve zahvate. Iako oni nisu opasni, mogu postati kada se redovito ide na njih, a da bi sve izgledalo kako treba i uvijek usne bile pune, treba ići redovito.

3.Moraš imati što uži struk i široke bokove

Postoji puno oblika tijela na svijetu, a ovo je samo jedno od njih. Mnogima je zbog njihove građe nemoguće doći do toga da imaju siluetu kao Kim Kardashian. Svaki oblik tijela je lijep. Samo trebaš znati kakvu odjeću nositi s obzirom na svoj oblik tijela. Svi nose ono što vide na drugima i onda kada im na njima ne stoji jednako dobro, budu tužni. Ali to je samo zato jer nemaju svi isti oblik tijela i skroz je normalno da nam svima ne stoji ista majica na isti način. To sve cure trebaju prihvatiti.

4.Mali prćasti noć je sladak i ženstven

Je, sladak je, ali ne znači da je tvoj loš i da ga moraš skrivati. Puno cura zbog toga mrzi svoje nosove, što nema smisla, jer njegova ni nije funkcija da bude lijep, nego da ti služi za disanje i osjet mirisa. Nitko ti neće gledati nos dok ga sama ne spomeneš.

5.Imati grudi i guzu je must

Obline su privlačne dečkima, svi to znamo, i logično da će curama to biti bitno. Jer žele se svidjeti onom dečku kojim im je zapeo za oko. Na neke stvari oko svog izgleda možeš utjecati i uz pomoć vježbanja i pravilne prehrane ih postići, ali neke jednostavno ne, jer imaš drugačiju strukturu tijela. Truditi se izgledati kao različite napumpane slavne osobe koje su prošle tko zna koliko operacija…nema smisla. Imati male grudi ima svojih prednosti! Osim toga, ovo su samo detalji na tvom cjelokupnom izgledu. Umjesto da se koncentriraš na ono što nemaš, stavi fokus na ono što imaš. Jer svi imaju nešto.

6.Lice ne smije imati prištiće

Svi to želimo, ali kada si u pubertetu, nije tako lako boriti se s tim i postići da ti lice bude čisto. Možeš isprobavati sve i svašta, ali nekada je to do hormona, prehrane ili tko zna koje stvari. Svi su toliko zaluđeni skrivanjem prištića, a oni su skroz normalna stvar u mladosti. Nekada razlog zašto ti se javljaju nema veze s tim što jedeš ili stavljaš na lice, već s genetikom. Imaš prištiće? Pa što! Kada staviš tonu pudera da ih sakriješ, samo će izgledati još gore.

7.Trebaš biti visoka

Još jedna stvar na tvom izgledu na koju ne možeš utjecati. Na ovo utjecaj u potpunosti ima genetika. Ti samo trebaš naučiti voljeti svoju visinu. Nemoj se stresirati jer nisi visoka kao Gigi Hadid ili Hailey Bieber i nemaš kilometarske noge, većina cura ne izgleda kao one. Samo svi to toliko pokušavaju sakriti i učiniti da izgledaju višima, da te zavaraju. To što si niska nije nedostatak niti nešto što se trebaš truditi promijeniti ili nešto zbog čega ćeš se osjećati ružno.

Pogledajte još:

Bizarno i prečudno: Standardi ljepote koji su u prošlosti bili popularni, a danas ih izbjegavamo u širokom luku

Ne izgledaju kao Gigi i Kendall, ali su top modeli: 10 cura koje su uništile tradicionalni pojam ljepote

10 navika i stvari koje i ti radiš svaki dan, ALI ne bi trebala jer štetiš svom zdravlju i ljepoti

Izgled loši standardi cure društvo očekivanja standardi ljepote