Slika nije pronađena
Pored brojnih društvenih mreža koje su nastale tijekom godina teško je zamisliti kako bi se mogla pojaviti jedna koja će predstavljati konkurenciju onim najvećima poput Facebooka i Instagrama, ali ova društvena mreža napravila je upravo to, smjestila se u top 10.


U samo dvije godine aplikacija TikTok prikupila je više od pola bilijuna korisnika, a čak 40 posto njih izvan Kine. Korisnici su u mogućnosti shareati kratki video sebe dok pjevaju na playback, kuhaju, plešu ili se samo zezaju i zabavljaju ekipu. Videi moraju trajati do 15 sekundi, a moguć je i live prijenos.

via GIPHY


Društvene mreže koje se baziraju na objavi video sadržaja, ove godine su dosegle posebnu razinu popularnosti. TikTok se nalazi u top 10 aplikacija koje se najviše downloadaju diljem svijeta. Brojne poznate osobe, brendovi i influenceri žele iskoristiti potencijal te mreže, pa su profile na njoj otvorili Jimmy Fallon, Tony Hawk i Jake Paul. Sve veći broj korisnika je svakako pridonio povećanju prihoda TikToka koji su se u posljednjih godinu dana više nego utrostručili.


via GIPHY


Usprkos tome, ne djeluje kao da će se poredak društvenih mreža tako skoro promijeniti - na samom vrhu se i dalje izmjenjuju Facebook i Instagram, dok je popularnost Snapchata u padu. TikTok podsjeća na aplikaciju Vine koja je bilo vrlo popularna, no dolaskom Instagrama polako je pala u zaborav. Na Tik Toku mogu se uređivati kratki video sadržaji, mogu se usporavati i ubrzavati, a postoje i brojni filteri i specijalni efekti pomoću kojih možete uljepšati svoj video. Postoji i mogućnost dodavanja glazbe koju birate po žanrovima. Također, videi se mogu lajkati, komentirati i prenostiti na drugim društvenim mrežama. Postoji i jedinstvena opcija 'duet' koja dozvoljava korisnicima da snime video uz drugi, postojeći, video, a postoji i opcija 'react' kojom je korisnik u mogućnosti snimiti vlastitu reakciju na nečiji video.


via GIPHY


TikTok bi mogla biti prva azijska društvena mreža koja će postići dugoročni uspjeh u Americi i drugim dijelovima svijeta.

Lajkate li ju i vi?

Foto: Freepik/Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Instagram se mijenja – lajkaš li ili dislajkaš njegov novi look? [ANKETA]

WhatsApp nas opet neugodno iznenađuje – uvode se reklame!

#SVISMOTU Vodi se opaka bitka za popularnost između Instagrama i Snapchata – gdje si ti? [ANKETA]

društvene mreže tiktok video glazba zabava zanimljivost

Još vijesti