Slika nije pronađena

Sve pojedi, zatvaraj vrata za sobom, opet ti je krevet nepospremljen, zašto ne nosiš papuče, stišaj glazbu... teško prođe jedan dan bez da nam krvnici, koje od nemilja zovemo roditelji, ne popiju živce svojim, koliko smiješnim, toliko i tragičnim pravilima.

Kuler donosi nekoliko najgorih bisera naših roditelja, da se malo nasmijemo i rasplačemo...


Nema od stola dok ne sve ne pojedeš

Bez obzira na to što ti riža već izlazi na uši, a salata puni suzne kanale kod nekih staraca postoji suludo pravilo da se ne smiješ dići od stola dok ne počistiš tanjur. Ono, nećeš ti meni biti gladan, milom ili silom. Ziher su te naganjali po stanu kad si bio mala beba s artiljerijom dudica, zdjelica i žlica, totalno uvjereni da samo što ne umireš od gladi svakih pet minuta. Ima, naravno, i onih koji ti nedaju da piješ dok se sve ne pojede, ali to je već za psihijatrijski karton.


Preglasna muzika

Još jedno poglavlje u zdravstvenom kartonu roditelja koje treba pod hitno liječiti. Mjuza im je uvijek i svugdje preglasna. Ne postoji pozicija na pojačalu koje će ugoditi njihovom istančanom sluhu osim gumba za gašenje. Da bar jednom prmijene ploču pa kažu da su, ne znam, boje prejake ili da je nebo previsoko. Ali ne. Muzika je preglasna! Obično ljudi s godinama gube sluh, no za neke starce vrijedi upravo obrnuto. Kako prolaze godine tako im ušne bubnjiće sve više zamjenjuju otvoreni živci.


>> Cijeli članak pročitaj na Kuleru...

roditelji zabrane Kazna