Slika nije pronađena

Često se zna dogoditi da za nekim patimo, tužno uzdišemo s čežnjom i maštamo o tome da se ta osoba zaljubi u nas. No, kada naša simpatija pokaže interes bježimo glavom bez obzira - zašto je to tako?

Već i ptice na grani znaju da uvijek želimo ono što ne možemo imati, a to je zbog ljudske prirode koja nas vuče prema osobama koje su se predstavile kao `neosvojive` za nas.

U našem neobičnom ljudskom umu koji je nekada `podmazan` egom, to znači da je osoba `predobra`, a `predobro` je baš ono što želimo. Trčimo za djevojkama i dečkima koje ne možemo imati jer nam je to podsvjesno uzbudljivo i dinamično.


Protiv prirode ne možemo i zato nas privlače osobe koju su `bolje` od nas, a na osvajanje gledamo kao na nagradu koja slijedi nakon puno truda.

Kada netko pokaže interes tada smatramo da je ta osoba manje vrijedna jer ju ne treba osvajati niti trčati za njom. Čudno zar ne?


Ovoga se trebamo sjetiti sljedeći put kada se budemo zatekli u situaciji da se naša dugogodišnja simpa počela zanimati za nas, a mi smo se odjednom ohladili – sve je to igra ega koju treba raskrinkati.

Izvor: bustle.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Zločesti prije dobrica: zašto cure ne padaju na dobre dečke

Samo izaberi: dečki koji su stvoreni za tvoj tip osobnosti

Sada konačno znamo: evo zašto cure padaju na zločeste dečke

interes zašto gubimo interes simpatija

Još vijesti