Slika nije pronađena

Ako su vam uzori Zoella, Dan & Phil ili Grace Victory tada je očito što želite biti – poznati YouTuber! No, čak niti vaši spomenuti idoli nemaju ono što će sada neki studenti moći dobiti, a radi o YouTube diplomi.

Dobro ste čuli, moguće je dobiti diplomu YouTubea jer je Sveučilište Glasgow uvelo predmet `Kako postati YouTuber/Vloger`. Premda će mnogi reći da je poanta YouTube kanala i vloganja upravo to da snimamo ono što želimo, ovaj kolegij će biti vodič onima koji nisu sigurni kako to sve izvesti.

Premda je ovaj predmet originalno zamišljen kao tečaj koji će pohađati studenti koji su već upoznati s područjem IT-ja, dekan fakulteta, Kay Sheridan kaže: `Originalnost ovog predmeta već je privukla pažnju mnogih jer svi dobro znamo koliko je vloganje popularno. Siguran sam da će kolegij pohađati svi koji su zainteresirani u stvaranje vlastitog YT kanala`.Sudeći prema sadržaju predmeta, studenti će učiti:

- kako rabiti svoj vlastiti kanal

- praktični razvoj kanala

- različite stilove vlogova i vloganja

- kako uskladiti sve platforme (Twitter, Periscope, Vimeo, YouTube)

- kako iskoristiti najbolje od trendova na društvenim mrežama

- važnost statistika

- kako zadržati online prisutnost

- kako promovirati svoj kanal i postati važan


Ništa se drugo na ovo ne može reći nego da je zanimljivo, a biste li vi pohađali ovaj predmet kada bi bili u mogućnosti?Izvor: sugarscape

Foto: YouTube

I.P.

Pročitajte još:

Dobra vijest za šminkerice: YouTube nudi online školu za beauty vlogerice

Objavljivanje videa na YouTubeu: kako, zašto i kada?

Postanite maheri: cool trikovi na YouTubeu za koje niste znali

diploma jutuber youtube youtuber

Još vijesti