Slika nije pronađena

Power nap je onaj kratki popodnevni spavanac koji nas diže iz mrtvih, ali napominjemo kratki (ne kada se probudimo par sati kasnije). Sada je i dokazano da nas taj kratki san popodne može učiniti sretnijima i punima energije za nastaviti ostatak radnog dana!

Sveučilište Hertfordshire provelo je istraživanje o tome jesu li kratak popodnevni san dobar za naš organizam. Dokazano je da nas ti kratki popodnevni snovi zaista čine sretnijima, ali i produktivnijima: 'Prethodno istraživanje je pokazalo da je san kraći od 30 minuta koristan te da nas čini produktivnijim, koncentriranijim, ali i sretnijim prema ovim novim istraživanjima' – rekao je profesor sa Sveučilišta Hertfordshire.

Kratak san od samo 26 minuta nam može povećati budnost čak i do 54 posto na dan, prenosi SHEmazing. Mnoge svjetski poznate tvrtke su već unutar svojeg radnog dana odvojile vrijeme kada njihovi radnici mogu obaviti svoj popodnevni power nap. To su tvrtke poput Google-a i Ben&Jerry's koji su svojim zaposlenicima omogućili i adekvatne prostorije za spavanje kako bi im olakšali ostatak radnog dana.

Pogledajte još:

Uvijek si umorna ili se mučiš s nesanicom? Evo kako možeš riješiti taj problem

Spavanje ljeti kada je vani 1000 stupnjeva: Savjeti koji će pomoći da po noći ne umireš od vrućine

KVIZ: Što ti je draže, spavanje ili druženje s prijateljima? Otkrivamo kako će ti ljeto izgledati!

Spavanje power nap sreća

Još vijesti