Slika nije pronađena

Učenici su za zadnji dan škole trebali otputovati na izlet, ali onda su ujutro krenuli problemi s busom i sve je nakon sati i sati čekanja moralo biti otkazano.

Zadnji dan škole tri su peta razreda Osnovne škole Kustošija trebala proslaviti odlaskom na jednodnevni izlet u Trakošćan. Polazak je bio najavljen u 8 sati ujutro, tako da je 60-ak učenika u to vrijeme spremno čekalo polazak, piše Jutarnji list. Po već uobičajenoj proceduri škole, pozvana je policija kako bi provjerila vozače i dva autobusa.

Prvi autobus imao je više sjedala nego što je pisalo u tehničkim specifikacijama, a drugi, na kat, imao je na vjetrobranima udarce od kamenčića. Policija je tada ustanovila da nijedan nije tehnički ispravan za prijevoz djece. Iza agencije koja je organizirala izlet, Media Turist, tada su poslali novog prijevoznika, koji je otišao kada je čuo da će ga pregledati policija. Četvrti autobus imao je premalo sjedećih mjesta. Nakon puna tri sata čekanja roditelji djece su odlučili da neće djecu poslati na izlet u takvim uvjetima.


via GIPHY


'Ovo je prestrašno, djeca su razočarana, roditelji užasnuti. Sve je bilo prema proceduri. Od tri agencije, roditelji su izabrali jednu koja ničim nije odavala da bi moglo biti problema', rekla je za Jutarnji list Suzana Vatrov Vukša, majka učenika koji je dijabetičar.

Prvi je put, kaže, djetetu dozvolila da ide na ovakav izlet s obzirom na zdravstveno stanje, da bi na kraju ostao razočaran te i sam poželio da se otkaže izlet.

Mirjana Ptičar, također mama petaša, ispred škole je s djetetom čekala rasplet situacije od 8 do 11 ujutro.

'Ovo je neviđeno, kao da krumpire žele voziti, a ne djecu. Pa nije mi jasno kako ih nije strah nakon svega što se u posljednje vrijeme dogodilo. Zamislite koliko treba da pukne šajba koja je kompletno izlupana', kaže Ptičar i dodaje da se ovakvo nešto ne bi smjelo događati nikada, a posebno ne kada su djeca u pitanju.

via GIPHY


Iz IV-KO tradea, tvrtke koja je trebala voziti učenike na izlet, potvrdili su da im policija nije dozvolila da krenu na put.

'Ne znam što bih vam rekao. Mi smo mala obiteljska tvrtka i ne znam kako ćemo sada dalje. Istina je da nas policija nije pustila, naime, jedan je autobus imao dva mjesta više nego što je registrirano, a na šofer-šajbi je bilo nekoliko udaraca od kamenja', rekao je vlasnik tvrtke.

Dodao je kako mu je jasno da ih policija nije pustila, ali da nije znao da to može biti problem za prijevoz i obavljanje posla.

Ivo Fatović, vlasnik agencije Media Turist s kojom je škola sklopila ugovor o izletu, odbio je iznijeti svoju stranu priče o događaju. 'Dosta je za danas. Ne dajem izjave' samo je kratko za Jutarnji rekao Fatović.

Gordana Kajić, ravnateljica OŠ Kustošija, u potpunom je šoku zbog cijelog događaja.

via GIPHY


'Ovakvo nešto nismo nikada doživjeli. Jako sam ljuta i razočarana. Odmah sam obavijestila sve nadležne o događaju, tako da čekam njihove odgovore na pitanje što mi je dalje činiti - rekla je Kajić. Pojasnila je i zašto je policija bila na mjestu događaja. Naime, pravilo škole već je godinama da se prije polaska na školske izlete pozove policija kako bi provela alkotestiranje vozača te da bi se provjerila tehnička ispravnost vozila.
Nekoliko dana nismo uspjeli stupiti u kontakt s agencijom koja je trebala organizirati izlet. Sada pitam sve uključene: bi li oni pustili svoju djecu s neispravnim autobusima',
rekla je ravnateljica Kajić.


Foto: Freepik – onlyyouqj/ Giphy

M.T./ Izvor

Kraj školske godine sve stresniji za učenike – doživljavaju panične napade zbog prevelikih očekivanja

Stiže novi pravilnik o pravima za studentski dom! Maturanti i studenti bit će zakinuti za bodove
I ovako je nešto moguće! Ovaj hrvatski maturant je poseban – pogledaj zbog čega

Pogledajte još:


Škola Autobus Učenici problemi otkazano izlet

Još vijesti