Slika nije pronađena

Znali smo da ne smijemo sve ovo raditi i da bi dobili 'jezikovu juhu' da nas mama i tata uhvate u djelu, ali smo svejedno svi to radili. Nismo imali pojma koliko neke od ovih stvari mogu biti opasne.

Iz današnje perspektive, znamo da sve ovo nismo trebali raditi i otprilike nam je jasno zašto bi roditelji bili užasno bijesni da su nas ikada uhvatili kako ovo radimo, ali tada, s 14 ili 15 godina, nismo vidjeli gdje je problem. Ovo je nam je sve bilo privlačno i zabavno, nismo uopće shvaćali koliko je opasno i koliko potencijalno može napraviti problem. Sve su ove stvari bile veliki hit, a vjerojatno si i ti dobar dio njih radila jer ovo su tipična ponašanja tinejdžera.

1.Video chatanje na Omeglu ili nekoj sličnoj stranici

Koja god da je stranica za dopisivanje i video chatove s nepoznatima bila aktualna kada si imala 14/15 godina, sigurno si provodila vrijeme na njoj s frendicom, iako ste obje dobro znale da ne bi smjele to raditi. I sigurno ste lagale da imate više godina nego što imate. Ovo je uvijek bilo tako zabavno.

2.Otkrivanje previše osobnih informacija nepoznatim ljudima na internetu

Osim video chatova, obično dopisivanje s nepoznatima je još nešto što svi dok su u teen godinama vole raditi. Sve bi bilo okej da su to kratki razgovori o ničemu bitnom, ali tim smo ljudima otkrivali previše osobnih informacija. A mogao je biti bilo tko na drugoj strani chata.

3.Izgladnjivanje kako bi izgledali kao cure s Pinteresta/Tumblra

Cure na ovim i sličnim stranicama uvijek su izgledale toliko dobro i spremali smo njihove fotke. Ono što su sve uvijek imale zajedničko je da su bile jako mršave, a tada nismo shvaćali je da su te fotke vjerojatno uređene. Izgladnjivanje je jedan od onih velikih problema koji je ostao aktualan i danas.


4.Slanje svojih fotki nekome koga upoznaš na internetu

Osim što smo provodili vrijeme na stranicama s video chatovima, isto tako, nije sigurno nikome nepoznato niti slanje svojih fotki nekim tamo random ljudima koje si upoznala na internetu.


5.Samoozljeđivanje

Još jedan problem koji niti malo nije zabavan, ali koji je poznat prevelikom broju mladih je samoozljeđivanje. Previše mladih u nekom trenutku tijekom odrastanja upadne u 'crni period' kada im se počne činiti kao da su izgubljeni slučaj, da nikome nije stalo do njih, da nikada ne bude ništa od njih i da njihov život nema smisla. U puno takvih situacija bi razgovor s roditeljima, ili bilo kojom odraslom osobom, pomogao, ali nitko to neće raditi, već se pronalazi utjeha u samoozljeđivanju. Da su roditelji znali da prolaziš kroz ovako nešto, sigurno bi ti pomogli i bili bi tužni jer im se nisi obratila za pomoć.

6.Isprobavanje cigareta

Pred kraj osnovne škole, pogotovo nakon 8. razreda, kreću polako izlasci i večernja druženja, a to znači i isprobavanje različitih stvari koje roditelji sigurno ne bi odobravali. Oni koji uspiju nabaviti alkohol, već s 14 i 15 godina prvi put probaju i alkohol, a kada netko uspije nabaviti i cigarete, posebno je kul. Iako to ni malo nije kul. Sada to znamo.

7.Kupovanje gluposti s novcem koji smo dobili za u školu

Jesi li stvarno novac koji su ti dali roditelji za gablec u školi trošila na to? Ili si češće potrošila i na neku glupost ili jela svaki dan nešto poput hamburgera ili sladoleda, a govorila doma da si jela nešto drugo? Sigurno jesi.

Pogledajte još:

Možeš sama doma napraviti privremenu tetovažu! Trebaju ti samo 4 stvari – koje već imaš

Sigurno i ti pogrešno otvaraš paketić ketchupa iz McDonald'sa! Postoji logičan pravi način

Skrivala je od staraca pirseve godinama - i onda su ih oni otkrili kad je to najmanje očekivala

mladi tipični tinejdžer tinejdžeri problematična ponašanja

Još vijesti