živčana

Drugo je kada netko ovakve stvari kaže u šali, ali kada je jasno da to misli ozbiljno, onda je to već problematično. Svaka će cura minimalno jednom tijekom života čuti svaku od ovih rečenica, nažalost.

Nekada je bolje šutjeti nego reći nešto glupo ili uvredljivo. Ali većina, pogotovo dečki, ponekad kao da ne razmišljaju što govore i izvale neku ovakvu glupost. Ove bi rečenice trebalo biti zabranjeno izgovarati curama, a pogotovo od strane suprotnog spola. Na djevojke se često gleda kao da slabiji spol i očekuje se od njih da žive po određenim pravilima koje je društvo postavilo, a koja uopće nisu logična. Ove će rečenica svaka cura čuti barem jednom u životu i neće joj to biti drago.

1.Smiri se, pretjeruješ

Dečki uvijek vole govoriti ovakve stvari, i to baš onda kada ne pretjeruješ, samo on ne zna kako bi se drugačije 'branio' pa posegne za nekom ovakvom rečenicom.

2.Ponašaš se kao luđakinja

Iako nisi podignula ton glasa, mirna si i samo govoriš ono što tebi ima smisla. Ako mu se ne sviđa što govoriš, onda si odmah luđakinja.

3.Žene su lošiji vozači

Ovo ćeš garantirano čuti tijekom života od minimalno jedne muške osobe. I uopće nije istina!

4.Sigurno si u PMS-u

Really? Seksistički komentari poput ovog će biti kap koja će preliti čašu. Pogotovo kada je jasno da je osoba mrtva ozbiljna i ne šali se.


5.A da pojedeš nešto? Pogledaj kako si mršava/
ILI hoćeš li stvarno i to pojesti?

Nikada nije dobro, ili si premršava ili si predebela i savjeti stižu kako da to promijeniš, a što je najbolje, nisi niti tražila savjet.

6.Zašto se ne smiješ? Ljepša si kada se smiješ

Zašto svi očekuju da će cure uvijek biti nasmijane? Nije nam uvijek dobar dan.

7.Ajme kako si osjetljiva

Osjetljivost je osobina koja se automatski veže uz ženski spol i kada pokažemo osjećaje, oni se odbacuju na ovaj način da nas se nazove 'osjetljivima'.

8.Daj da ti pomognem s tim

Lijepo je da ti se netko ponudi pomoći, ali mnoge cure jako smeta kada netko stalno nudi svoju pomoć jer im tako daje do znanja da misli da to ne mogu same.

9.Zašto si još uvijek single?

Jer nikome nije jasno kako i zašto netko ŽELI biti solo.

10.Bila bi ljepša kada bi ____

Još jedan tip savjeta koji ćeš redovito čuti. Bila bi ljepša kada bi nosila više boje, kada bi nekada odjenula haljinu, kada bi pustila kosu…

11.Nemoj se ošišati na kratko, izgledat ćeš kao dječak

Društvo i dalje misli da su kratke frizure rezervirane isključivo za dečke. U kojem smo ono stoljeću?

12.Nosiš malo previše šminke, ne treba ti toliko, lijepa si i bez nje

Šminka nekim curama pomaže sa samopouzdanjem i osjećaju se moćno ako stave šminku. U tome nema baš ništa loše. Nitko svojom šminkom ne vrijeđa ili radi probleme drugima.

13.Previše si izbirljiva, pa on je baš dobar za tebe

Ako si predugo solo, svi će se ubaciti u igru 'idemo joj pronaći dečka', iako ti to uopće ne želiš. Dobro je imati kriterije, a ne pristati biti s nekim samo zato što se toj osobi sviđaš.

14.Šalio sam se, gdje ti je smisao za humor?

Muški i ženski smisao za humor ne mogu biti različitiji ponekad.

15.To nije zanimanje za djevojke, ajde radije upiši ____

I zadnje, ako želiš upisati školu ili faks koja nije tipična za cure i gdje uglavnom idu samo dečki, onda ćeš ovu rečenicu slušati redovito. A ne bi trebala, svatko može upisati ono što želi, ako samo ima mogućnosti za to.

Pogledajte još:

Dečki su otkrili kakve poruke mrze dobivati od cura: Ovih 11 će im ići na živce

Zezali su ju da ima najmanje grudi na svijetu – njen je odgovor inspiracija za sve cure s istim problemom

Stvari koje rade samo one cure koje su slobodne, a ne žele to priznati – 10 njih u kojima ćeš se pronaći

Djevojke toksične rečenice seksistički komentari naživcirati

Još vijesti