Slika nije pronađena

Dječak velikog srca iz Kine zadnje tri godine prijatelja iz razreda u školu nosi na leđima – kako bi bio siguran da neće propustiti nijedan školski sat.

19-godišnji Zhang Chi boluje od mišićne distrofije, bolesti koja utječe na mičiće koji podupiru kosti u tijelu i zbog koje mu je jako teško hodati samostalno. Njegov najbolji prijatelj, 18-godišnji Xie Xu, zadnje tri godine nosi ga do srednje škole Daxu u sjevernoj Kini. Osim do škole, prijatelj ga na leđima nosi i u školi tijekom nastave.

Najbolji prijatelji žive u učeničkom domu blizu škole, a osim što Xie nosi Zhanga svaki dan u školu, pomaže mu i oko drugih obaveza kao što su kuhanje obroka i pranje odjeće.

Zamjenik ravnatelja Guo Chunxi za novine Shangaiist je izjavio da je ovo inspirativna priča: Priča o ova dva učenika toliko je nadahnjujuća i dirljiva. Nisu obitelj, ali Xie mu pomaže već tri godine. On je predivan učenik koji i u drugim učenicima potiče pozitivan stav prema Zhangu pa mu i drugi pomažu. Uz njihovu pomoć, Zhang nikada nije propustio nijedan školski sat.

Što vi mislite o ovakvom prijateljstvu?

L.B./izvor: Metro

foto: weibo.com


Pročitajte još...

...Tajne koje dijele samo najbolji frendovi...

...Što može uništiti prijateljstvo?...

...Svijet bez prijatelja bio bi tužan - najljepše izreke o prijateljstvu!...

zhang chi xie xu nosi prijatelja na leđima srednja škola daxu kina

Još vijesti