Slika nije pronađena

Možda te ovo neće iznenaditi, možda hoće, ali stručnjaci su malo istraživali i otkrili da su ženske torbe prljavije nego što bi to itko i pomislio. Toliko bakterija koliko se namnoži u njima, nemaju ni WC školjke.

Cure nose svoju torbu/torbicu/ruksak gdje god da idu, a izgleda da osim što u njoj nose osnovne stvari koje im trebaju za svaki dan, nose i nepozvane goste. Torbice su proglašene jednim od najdražih mjesta bakterijama od kojih se mogu pokupiti razne boleštine. Good Housekeeping Institute je objavio podatak da u tipičnom kućanstvu postoji 8 mjesta na kojima ima više bakterija nego na WC školjci, iako bi svima prvo vjerojatno palo na pamet da je ovo mjesto u kupaonici bakterijama omiljeno. E pa nije. Torbice djevojaka su bakterijama ipak draže mjesto. Gdje god cure idu, nose sa sobom torbice, spuštaju ju na pod i razne druge površine.


Rijeko se kome da i ima vremena svaki tjedan barem proći kroz sve stvari koje si taj dan natrpala u torbicu, baciti smeće, izvaditi što ti ne treba i istresti sitne mrvice smeća, ali to je ono što bi trebali raditi. Barem ju jednom tjedno potpuno isprazni, okreni na drugu stranu, sve istresi i očisti. Da ti se u torbici i na torbici ne nakuplja više bakterija nego što treba, možeš na nju paziti tako da ju ne stavljaš na pod kada negdje dođeš – tipa u kafić ili u javni WC, već ju objesi na kukicu, stavi na policu ili neku drugu površinu.


Nemoj zaboraviti ni povremeno očistiti ručke od torbice kao i prebrisati vanjske dijelove ukoliko ne nosiš neku platnenu torbicu, nju se samo sjeti češće baciti u pranje

Foto: Freepik – vectorpocket/ Freepik – freepic.diller/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

UPOZORENJE! Ako nosite ovu popularnu vrstu make-up proizvoda postoji ogroman higijenski rizik

Ljudi koji kronično kasne su sretniji! Ako si kasnilica otkrij što to još govori o tebi

Koliko često guglate simptome kada se ne osjećate dobro? Stručnjaci otkrivaju koliko je to pametno

Čišćenje prljavo Djevojke torbica

Još vijesti