Slika nije pronađena

Tinejdžerica Grace DiChristina odlučila je više brinuti o svom tijelu i krenula naporno vježbati u teretani, a onda je jednog dana doživjela hladan tuš - osoblje teretane zamolilo ju je da napusti klub. Razlog? Njena odjeća navodno 'više otkriva nego što pokriva'.

Nakon što pogledate ovu fotku vidjet ćete da ova izjava nema baš nikakve veze sa stvarnošću i da je u pitanju nešto drugo.

Razlozi za ovu odluku, a koje su u pismenome objašnjenju naveli zaposlenici teretane, su prevencija zaraze MRSA-om kao i činjenica da je Sveučilište Santa Clara jezuitska institucija.

MRSA je vrsta zlatnog stafilokoka otporna na penicilinski antibiotik, a najčešće napada osobe u bolnicama koje se infekcije jako teško rješavaju jednom kad ju 'pokupe'. Uobičajeno se prenosi dodirom 'kože o kožu' kontaminiranog predmeta, kao što je znojna odjeća za treniranje. Ovo znači da je bilo koji otkriveni dio kože, uključujući ruke i noge, jednako pogodan za širenje MRSA-e kao i goli trbuh.


>> FOTO: Ovo je odjeća u kojoj je Grace trenirala. Neprimjereno? 

Majica u kojoj muškarci najčešće vježbaju također je otvorena: nema rukave, a prorezi za ruke najčešće su toliko duboki da otkrivaju i dijelove prsa i trbušnih mišića, no ipak nijedan od muških vježbača nije bio zamoljen da napusti teratenu. Ako uđete u centar Leavey, prva stvar koju ćete primijetiti je teretana prepuna muškaraca koji vježbaju u ovakvim majicama i znoje se direktno na sprave za vježbanje. Oni nisu morali napustiti teretanu zbog svoje odjeće, kaže Grace.

U svojoj objavi na Facebooku Grace kaže da religiozna usmjerenja fakulteta ne bi smjela diktirati dress code teretane: Ne odlazim u teretanu da bi me seksualizirali niti promatrali na taj način.

Mislite da je u redu da Grace zbog ovoga izbacuju iz teretane? Komentirajte na našem Facebooku! 

Provjeri još...


Vježbaš, a ni ne kužiš: 6 cool stvari koje tope kalorije

Cure koje imaju super liniju, a ne 'ubijaju' se u teretani!

Teretana Vježbanje zabrana

Još vijesti