Slika nije pronađena

Riječ je o tome da morate biti oprezni jer vrebaju prevaranti dok se Netflix suočava sa sve više sigurnosnih problema. Ovaj novi problem je puno gori od toga da saznate da netko tko se zove Jose i živi u Čileu koristi vaš Netflix račun. Novo upozorenje Netflixa  radi se o potencijalno katastrofalnim prijevarama.

Veljača bi trebala biti još jedan veliki mjesec za streaming giganta jer vam donosi mogućnost gledanja starih favorita poput 'Liar Liar' i 'Jaws' uz nove filmove poput 'The Umbrella Academy' i uznemirujućeg 'Velvet Buzzsaw'. Postoji mnogo razloga za pretplatiti se na Netflix, ali budite oprezni, on može biti jednako mračan kao i neke njegove emisije i filmovi.


via GIPHY


Prema riječima na portalu australskog 9Newsa, prevaranti ciljaju na korisnike Netflixa putem njihovih e-mail računa i pokušavaju ukrasti njihove osobne podatke. Ova sofisticirana taktika phishinga koristi e-mail pod krinkom Netflixa kako bi vas namamila u lažni osjećaj sigurnosti.U e-mailu se navodi: 'Privremeno smo obustavili vaš račun zbog nekih problema u postupku automatske provjere dok ne potvrdite svoje osobne podatke', a korisnici tada predaju svoje osobne podatke.

via GIPHY


E-mail se nastavlja: 'Slijedite ove upute nakon što kliknete vezu u nastavku'. Svatko tko ima nesreću da klikne na link 'UPDATE YOUR DETAILS' bit će preusmjeren na lažnu Netflix stranicu za prijavu koja izgleda baš kao prava stvar. Ipak, postoje neki znakovi koji ukazuju na to da to nije prava stvar. Postoji nekoliko gramatičkih i pravopisnih pogrešaka u sadržaju, kao što je podebljano 'suspended' i greške u razmacima. Isto tako, prevaranti su glupo napisali 'NETFLlX' s malim slovom 'L' umjesto slova 'I'.


via GIPHY


Hakeri mogu potencijalno ukrasti vaš identitet, podnijeti zahtjev za dobivanje kreditnih kartica i na taj način uništiti nečiji život. Moral priče – budite vrlo oprezni kad se radi o davanju podataka!


Foto: Giphy/Unsplash/9news

M.S.K.

Pogledajte još.

Netflix i Instagram su se povezali – nikad nije bilo lakše pronaći svoju sljedeću TV ljubav

Loše vijesti za pretplatnike Netflixa – dijeljenje troškova uskoro bi moglo postati prošlost!

Nova serija je prozvana 'najjezivijom ikad', a nije u žanru horora – usudite li se pogledati ju?

prevara upozorenje oprez muljaza Netflix hakeri scam

Još vijesti