Slika nije pronađena

Kao što već znamo, naše oči i tehnologija se ne slažu dobro. Rijetko kada mičemo pogled sa smartphonea, a stručnjaci kažu da bi takve navike mogle izazvati puno nevolja za naš vid.

Najveća optužba koju imamo na račun zurenja u ekran jest to da će nas učiniti kratkovidnima, ali stručnjaci kažu da to uopće nije slučaj. U realnosti, kratkovidnost je nasljedna, a jedino što se događa našim očima dok buljimo u ekran je naprezanje oka.

No, nedavno su se pojavili bizarni slučajevi, a sve je počelo s dvije žene koje su tvrdile da su imale privremeno sljepoću na jednom oku zbog gledanja u mobitel. Obje žene su bile slijepe 15 minuta – 22-godišnjakinja je oslijepila tijekom noći, a 40-godišnjakinja nekoliko minuta nakon što se probudila.


Otkrilo se da je sljepoća došla zbog načina kako su gledale na mobitel, a problem se krio u tome što su na ekran gledale noću. Mlađa žena je rekla da je uvijek na mobitel gledala nekoliko minuta prije spavanja, a starija kaže da je to radila uvijek ujutro.

Njihova sljepoća došla je samo na jedno oko jer su jednim okom gledale ekran. Stručnjaci objašnjavaju da se sljepoća dogodila zbog privikavanja oka na svjetlost ekrana. Nakon ovoga više nikada nećemo u mrklom mraku provjeravati što ima na fejsu.

Izvor: diply

Foto: shutterstock

I.P.

Pročitajte još:

Loši za zdravlje: pametni telefoni deformiraju mali prst ruke

Pametni telefon, glupa bol: negativne strane pretjeranog tipkanja po mobitelu

Tableti, računala i mobiteli prije spavanja utječu na spavanje i buđenje

sljepoća sljepoća zbog mobitela Sljepilo

Još vijesti