Slika nije pronađena

U utorak su im u prostorijama škole uručena priznanja i plakete za projekte 'TAMM – digitalne tenisice' i 'Žvak zvak'. Riječ je o inovativnim projektima čiji su autori nagrađeni svotom od pet tisuća kuna, a koji su među ukupno petnaest nagrađenih.

via GIPHY


'TAMM digitalne tenisice' osmišljene su tako da 'govore' i glasovnim porukama, uz pomoć GPS tehnologije, pomažu u orijentaciji u prostoru i dolasku na željenu destinaciju. U sebi bi imale i mini kameru koja bi bila naročito korisna slijepim i slabovidnim osobama prilikom prelaska ceste jer bi tako mogli znati je li na semaforu upaljeno crveno ili zeleno svjetlo.

U projektu 'Žvak Žvak' drugi je tim osmislio posebne žvakaće gume koje bi sadržavale vitamine i minerale koji doprinose poboljšanju koncentracije, a namijenjene su svima kojima je potrebno razvijati dodatno pamćenje.


Dva su tima zaslužna za ova dva projekta – oba iz Ekonomske škole Velika Gorica. Priznanja im je uručio Marin Trošelj, član HUP-a i izjavio: 'Poduzetništvo zahtijeva puno rizika i nije jednostavno upustiti se u njega, ali ono uključuje i mnogo zabave, kreativnog rada i igre... Nadam se da ćete se hrabro upustiti u taj izazov i započeti vlastitu poduzetničku avanturu'.

Natječaj 'Poduzetnici budućnosti' s ukupnim fondom od 250.000 kuna bio je otvoren od 15. ožujka do 15. svibnja, a prijaviti su se mogle srednje škole. Sva sredstva koja su dobili autori najbolje ocijenjenih projekata i ideja bit će uložena u edukaciju učenika o poduzetništvu.

via GIPHY


Foto: Giphy/HUP

M.Z.

Provjeri još...

Nemaš pojma kud sa sobom nakon srednje? Oni ti nude ulaznicu u svijet poduzetništva i to besplatno

Saznajte što vam poručuje najmlađi poduzetnik na svijetu

Kamo nakon srednje? Istraživanje pokazalo da većina tinejdžera ne namjerava živjeti u Hrvatskoj!

Poduzetnici budućnosti HUP Učenici natječaj pobjednici