Slika nije pronađena

Einstein je još davno rekao da su ljudska glupost i svemir beskonačni, iako za svemir nije bio siguran. Ako i tebe barem malo zanima svemir, astronomija, svemirska industrija, tehnika i zanost općenito, pažljivo pročitaj ovo što slijedi.

Tim Stellar je osmislio natječaj na koji se može prijaviti neograničen broj timova iz bilo koje srednje škole, a sastoji se od podizanja balona sa samostalno osmišljenim eksperimentima u stratosferu naše Zemlje. Članovi stručne komisije odredit će prvih 20-30 timova i njihove eksperimente koji će sudjelovati u natječaju na temelju originalnosti i kvalitete osmišljenih eksperimenata.

Natječaj je raspisan 15. studenoga 2013. uz napomenu da je rok za dostavu prijava 15. siječnja 2014.

Članovi stručne komisije nagradit će najbolji tim sa čak 30 000 kuna te pružiti priliku za daljnju suradnju i razvoj ideje.

Inače tim Stellar se sastoji od brojnih znanstvenika iz različitih dijelova svijeta te imaju impresivno iskustvo u svemirskoj industriji, poput suradnje s NASA-om i njihovim misijama od Apollo 11 do Challengera, izgradnje svemirskog broda Space Shuttle i kreiranja sistema na međunarodnoj svemirskoj stanici (International Space Station).

Za više informacija kliknite ovdje.

I.N.
Foto: photoxpress.com

natječaj svemir Učenici