Slika nije pronađena

Većina tinejdžera sve više vremena provodi na društvenim mrežama, a da bi se to spriječilo (ili barem malo smanjilo) početkom ovog mjeseca krenula je kampanja pod nazivom 'Scroll Free September'.

Kako je krajem prošle godine izvjestilo Kraljevsko društvo za javno zdravstvo (RSHP), prečesto korištenje mobitela i društvenih mreža kod mladih uzrokuje probleme, i to ne samo zdravstvene. Može dovesti do usamljenosti, stvaranja pogreške slike o sebi te izbjegavanja društva.

Zato se došlo na ideju kampanje 'Scroll Free September', a svi koji se odluče sudjelovati trebaju se na mjesc dana odreći društvenih mreža.

via GIPHY


Ako misliš da se u ovu kampanju neće uključiti mnogo mladih – varaš se. Dosad se u ovaj pokret uključilo više od 2000 ljudi! Da, dobro si pročitao/la. Na mjesec dana ova se hrabra ekipa odrekla čak pet društvenih mreža – Instagrama, Facebooka, Twittera, Snapchata i Youtubea. Kampanja će trajati sve do kraja rujna, a nije prekasno ni da se ti uključiš - naravno, ako si dovoljno hrabar/hrabra.


Kako piše Guardian, jedna od onih koji su se društvenih mreža odrekli (i to za stalno!) je i 17-godišnja Mary Amanuel iz Londona. 'Kao naprimjer na Instagramu - prezentirala sam drugačiju, pogrešnu sliku o sebi na platformi na kojoj je zapravo većina ljudi predstavljala lažnu verziju sebe' rekla je.

Kao i Mary, tako je i 18-godišnji Jeremiah Johnson odlučio ugasiti svoje profile na društvenim mrežama. 'Na društvenim mrežama postoji neka vrsta 'natjecanja' oko toga tko će izgledati sretniji', misli.

Ovi tinejdžeri su pokazali da je moguće odreći se društvenih mreža i tako malo, pomalo krenuti dalje bez mobitela u ruci i s, vjerojatno, više vremena i tema za razgovor.

Foto: Profimedia/Pixabay/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Naslovnica popularnog časopisa podijelila javnost – je li ovo ipak malo 'too much'? ANKETA

CREEPY Novi celebrity modni trend koji je ipak 'too much' – slažete li se? ANKETA

Najbolje frendice u našim omiljenim serijama kao 'friendship goals' – koje od njih ste ti i tvoja BFF? ANKETA

anketa scroll free september društvene mreže

Još vijesti