Slika nije pronađena

Azusa Sakamoto, tj. Azusa Barbie imala je 15 godina kad je pronašla kutijicu Barbie za nošenje ručka u prodavaonici igračaka u svom rodnom Japanu. Od tada je provela 22 godine u oponašanju svega što ima veze s Barbie.

Njezina ljubav prema Barbie započela je s kutijom koja je poslužila kao njezina nova torbica, a tako je počela i njezina cjeloživotna opsesija sa svime što je bilo u skladu s Mattel klasikom. Azusa, koja sada ima 37 godina, nikada nije osjećala da je Barbie dječja igračka sama po sebi, vidjela ju je kao 'cool američku pop ikonu' i nije bila posve u krivu.Diljem svijeta je više od milijardu Barbie lutaka prodano od njezina začetka u ožujku 1959. godine, a 2008. godine Mattel je tvrdio da se prodaju tri Barbie lutke svake sekunde, a danas je ta brojka bliže jednoj Barbie lutki svake tri sekunde. Barbie, univerzalno poznata lutka, je vjerojatno i najprepoznatljivija dječja igračka kroz stoljeća.Asuza ima dugu rozu kosu, odgovarajuće odjevne predmete i tematski uređen studio apartman u Hollywoodu. Ona može djelovati kao Barbie wannabe, međutim, ona želi da svima bude jasno da se ona ne oblači u Barbie i ne pokušava nalikovati na nju, ona ju samo voli kao modnu ikonu. Za nju je ona ultimativna inspiracija i potrošila je desetke tisuća funti kako bi živjela u Barbie svijetu. Ona čak ima i Barbie pećnicu, u kojoj gotovo isključivo priprema ružičastu hranu – to je impresivno.
Već 18 godina Asuza Barbie skuplja Barbie lutke, odjeću za Barbie i modne dodatke. Njezina kolekcija broji 260 Barbie lutaka koje čuva u svojoj spavaćoj sobi na policama i staklenim ormarićima. Tijekom godina potrošila je više od pola milijuna kuna na sve što je Barbie. Uz to uložila je puno truda, ljubavi i strasti u svoju predanost ovoj lutki.


Foto: Instagram Screenshot/ Instagram/ YouTube/ YouTube Screenshot

M.S.K.

Pogledajte još.

Samo je jedna Barbie, a puno je kandidatkinja – konačno se zna koja glumica će ju oživjeti na ekranima!

Igrali smo se u neznanju – popularna Barbie ima i prezime

I mi smo se igrali s Barbikama i Kenovima – pogledaj kako danas izgledaju

barbie obožavateljica fan zanimljivo zabava

Još vijesti