Slika nije pronađena

Neki u cijelom životu ne pročitaju toliko knjiga koliko ih je pročitala ova djevojka iz Zagreba samo prošle godine. Knjižnice grada Zagreba su ju s razlogom proglasili najčitateljicom. Evo tko je ona i koliko je to knjiga pročitala.

Umjesto da se svi natječu u lajkovima na Instagramu, trebali bi se natjecati s Emom Bošnjak. Ova 12-godišnjakinja iz Zagreba je dobila titulu najčitateljice 2020. godine. Knjižnice grada Zagreba dodjeljuju ovu titulu ljudima koji brojem posuđenih i pročitanih knjiga budu najbolji, a Ema je prošle godine sve pobijedila. Ona je tako u jednoj godini pročitala čak 121 knjigu! To bi značilo da u prosjeku pročita više od dvije knjige tjedno.

Nitko ne može reći da nema vremena za čitanje jer ovo je aktivnost koju možeš uvijek ubaciti u raspored i koja je definitivno bolja od cjelodnevnog buljenja u ekran. Ema je otkrila da najviše čita nakon škole, prije spavanja, vikendima i praznicima. U moru toliko pročitanih knjiga ima naravno i neke favorite, a omiljene su joj Princezini dnevnici (Meg Cabot), Harry Potter (J. K. Rowling), Artemis Fowl (Eoin Colfer), knjige iz serije Rachel Hawkins ili knjige iz serijala Michaela Scotta.

Knjižnice grada Zagreba pokrenule su ovaj projekt kako bi potaknule mlade na čitanje knjiga i sada se ova titula dodjeljuje već 21 godinu. Osim same titule najčitateljice, Ema je osvojila još puno kul nagrada! A koliko ste vi otprilike knjiga pročitali prošle godine?

Pogledajte još:

Najavljuje se cijepljenje protiv korone za sve tinejdžere u Hrvatskoj – i to uskoro! Hoćeš li se cijepiti?

Grad Zagreb otkrio da organizira maturantima norijadu ove godine – ali zvuči dosta loše

Knjige za mlade koje mogu čitati i oni malo stariji: Top 5 preporuka koje neće razočarati!

knjige Zagreb Čitanje najčitateljica Knjižnice grada Zagreba

Još vijesti