Slika nije pronađena
Ako su gledanje TV-a, surfanje na internetu i objavljivanje selfija na instaču tvoje omiljene zanimacije i tako provodiš više od tri sata dnevno - vrijeme je da prestaneš s tim! Evo kakve sve negativne utjecaje imaju na tvoje zdravlje, ali i sreću!

Da, dobro si pročitala.

Kako je pokazalo nedavno istraživanje, predugo gledanje TV-a, vrijeme provedeno na internetu ili društvenim mrežama može te učiniti nesretnom i nezadovoljnom. Znanstvenici su ovim istraživanjem nastojali ispitati imaju li vrijeme provedeno pred televizorom i količina zadovoljstva, odnosno sreće tinejdžera ikakve veze jedno s drugim.  Isto tako, bazirali su se i na vrijeme provedeno na mobitelu, laptopu i sve popularnijim društvenim mrežama.

via GIPHYUpitnik na tu temu ispunilo je preko milijun američkih tinejdžera iz osnovnih i srednjih škola koji su redom odgovarali na postavljena pitanja o količini vremena provedenog ispred ekrana.

Rezultati su bili stvarno zatrašujući - tinejdžeri koji su mnogo više vremena provodili igrajući igrice, gledajući omiljene serije ili surfajući po internetu ispali su skloniji depresiji i manje sretni od svojih vršnjaka.

via GIPHYFoto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Ovisnost o videoigrama službeno postala bolest koja prijeti trećini svjetskog stanovništva – jesi li i ti dio njih? ANKETA

Nakon radija, stiže ExTRA TV – sve što trebate znati o prvoj folk televiziji u Hrvatskoj!

Koliko stvarno trošiš na mobitelu? Evo načina kako da ne ostaneš na suhom

Istraživanje gledanje tv-a sreća

Još vijesti