Slika nije pronađena

Očekivalo se da će jedna od situacija koja posebno veseli ljude i zbog koje se osjećaju dobro biti zaljubljivanje ili bilo što vezano uz ljubav, ali izgleda da ona nikako nije prioritet niti jedna od stvari koja će nas obradovati.

I dok se znanstvenici u svijetu bave istraživanjima bitnima za čovječanstvo, svako toliko pojave se neka manja, ali i zanimljiva istraživanja koja se provode na fakultetima diljem svijeta. Jedno je tako provedeno i na Sveučilištu London Metropolitan u suradnji s Bloom & Wild. Radi se o malom eksperimentu u kojem su htjeli otkriti koje to stvari i situacija posebno usrećuju ljude, tj. kada naše tijelo proizvodi najviše ljubavnog hormona, oksitocina. Što više ovog hormona, to znači i da je osoba sretnija, ima manje stresa i manje tjeskobe. Ovaj se hormon proizvodi kada smo primjerice sretno zaljubljeni. Ali izgleda da se tada ne proizvodi najviše, niti približno najviše.

U ovom su eksperimentu došli do 5 situacija i stvari koje ljude najviše usrećuju, tj. kada tijelo proizvodi najviše ovog hormona. Na broju jedan je tako čokolada! Bilo da se radi o situaciji da nam netko pokloni čokoladu ili jednostavno uzmemo omiljenu čokoladu dok gledamo film, čokolada je glavni put do sreće i života bez stresa.

Na drugom je mjestu cvijeće, na trećem hrana, na četvrtom kupovanje, a na petom odlazak na odmor/putovanje.

Sve su se ove stvari pokazale kao pravi donositelji sreće u naš život. Ništa ljubav, hrana i shoppingiranje su bolji!

Pogledajte još:

Ako često govoriš *ovu* riječ ljudi će te doživjeti kao sebičnu i umišljenu osobu

Jedna osobina posebno utječe na to koliko će ti trajati veza - ako ju imaš, veze će ti biti dulje

Kako prepoznati da ti netko laže? Postoji jedno glavno ponašanje koje će otkriti baš svakoga

Istraživanje usrećuje ljude sreća Jeste li znali hormon sreće

Još vijesti