Slika nije pronađena

U II. općoj gimnaziji u Zagrebu desetak roditelja se pobunilo zbog odabira turističke agencije Speranza za organizaciju maturalca. Njihova cijena za maturalac u Pragu idućeg ljeta je 4090 kuna po učeniku.

Važna činjenica je ta da su se na natječaj prijavile mnoge agencije, a među njima je bila i agencija Alga Travel koja je nudila identične stvari, smještaj, uvjete i sve ostalo po cijeni od 2690 kuna. Roditeljima se nije svidjelo to što je škola odbila jeftiniju agenciju i odabrala onu koja je 1400 kuna skuplja pa su se pobunili, piše Index.hr.


via GIPHY


Ponude agencija za maturalac u Pragu, na koji će učenici ići iduće ljeto, otvarale su se 26. studenog u II. gimnaziji. Najjeftinija je bila ponuda agencije Alga Travel s cijenom od 2690 kuna, zatim agencije Punim jedrima s cijenom od 2990 kuna, potom slijedi Sven Tours s ponudom vrijednom 4050 kuna i tek onda Speranza 4090 kuna, Autoturist Park s 4165 kuna vrijednom ponudom, dok je najskuplja ponuda bila od agencije M Travel s cijenom od 4220 kuna po učeniku. Od ovih ponuda su tri najskuplje ušle u uži krug, a Speranza je u konačnici odabrana.


via GIPHY


Roditeljima je bilo dosta toga što škola uvijek bira istu agenciju za školska putovanja iako je uvijek dosta skuplja od drugih. Dan nakon burnog sastanka s roditeljima ravnatelj škole Drago Bagić u svoj ured pozvao učenike čiji su se roditelji bunili. Prema riječima roditelja čija djeca pohađaju tu školu, držao ih je nekoliko školskih sati ispitujući tko je pokrenuo pobunu protiv Speranze. Uz to, roditelji tvrde da je nabavio i ispis poruka iz privatne WhatsApp grupe u kojoj su učenici komentirali odabir agencije Speranza.

via GIPHY


'Djecu nam je držao nekoliko sati i ispitivao ih tko je od njihovih roditelja pokrenuo pobunu protiv Speranze i koji problem imaju s tom agencijom. Nabavio je i njihove poruke s WhatsAppa i bijesno ih komentirao jer su djeca pisala o netransparentnom odabiru agencije. Toliko ih je ribao da su djeca bila pod velikim stresom. Osim njega, i pedagoginja je vršila pritisak na djecu. Inače, nas desetak je napustilo sastanak jer smo znali da će opet odabrati Speranzu koja je za 1400 kuna skuplja od druge agencije koja se prijavila na natječaj, a nude sve isto kao i Speranza', rekli su za Index roditelji učenika.

via GIPHY


Ravnatelj II. gimnazije Drago Bagić za Index je potvrdio da su se neki roditelji pobunili protiv odabira agencije Speranza, a razgovore s učenicima nije htio komentirati.


Foto: gimnazija-druga-zg.skole.hr/ arhiva/ Giphy

M.S.K. / Index.hr

Pogledajte još:

Pripreme za maturalac u tijeku: 'Ne znam za tebe, ali ja pazim na svaku sitnicu'

Maturalac iz horora u Grčkoj – smrad, kukci i krvave plahte samo su dio priče koja je šokirala učenike i profesore

Ispovijesti učenika koji nisu išli na maturalac: 'Nije mi nimalo žao, evo zašto...'

Zagreb ii. gimnazija Cijena agencija maturalac speranza

Još vijesti