Slika nije pronađena
Šalu na stranu, zaista je moguće!

Nedavno je provedeno istraživanje nad više od tisuću ljudi, gdje su isti bili pitani da kažu koja su im omiljena pića te koji su im okusi najdraži. Kada bi to rekli, ispitanicima je bio test osobnosti pomoću kojeg se mogu vidjeti neke od osobina, kao što su narcizam, sadizam i psihopatija.

via GIPHY


Istraživanje je provelo Sveučilište u Innsbrucku, a rezultati su objavljeni u časopisu Appetite. Zaključili su da su gorki okusi povezani sa psihopatskim ponašanjem. Što nas je u jednu ruku šokiralo, a u drugu i nije. Istina je da stereotipno povezujemo osobe 'lošijeg' raspoloženja s onima koji piju crnu kavu, ali nije nam nikada palo na pamet da bi to mogli biti psihopati!

Skoro bi mogli reći, da kada jedu gorku hranu, ljudi si svaki dan pružaju dnevnu dozu sadizma u malenim količinama, ali dovoljno velikima kako bi zadovoljili svoje potrebe. Gorka hrana donekle donosi bol (ako se to uopće može nazvati bol) te sadisti uživaju u nanošenju boli drugima.

I nije u pitanju samo crna kava! Isto vrijedi i za ljubitelje rotkvica, celera i tonika. Svi su oni bili skloniji pokazivanju osobina i simptoma antidruštvene prirode. Ispada da zdrav život možda ipak ni nije toliko zdrav...

Ovo nije prvo istraživanje koje povezuje naš izbor omiljenog jela s time kakve smo mi osobe. U prijašnjim studijama su došli do zaključka kako osobe sklonije slatkoj hrani su one koje će vam prije pomoći, dok oni koji vole gorko vole poticati neprijateljske situacije i vrlo su oštri prema svima, pa čak i svojim najbližima, kada se radi o moralnim stvarima.

via GIPHY


Istraživači su čak u jednom trenutku zaključili da osobe koje nisu bile prije takve, ako često i redovito konzumiraju gorku hranu, vrlo lako će i postati takve osobe. Mi ćemo se zasigurno držati čim dalje od crne kave, koliko god nam bilo teško prebroditi ponedjeljak, ili utorak, ili bilo koji radni dan zaista...

Sada znate što napraviti, kada sljedeći put upoznate nekoga i vidite kako naručuje crnu kavu ili gricka rotkvice - bježite glavom bez obzira!


Foto: Giphy/Profimedia

A.Š.

Pročitaj još:

Update: ako ti je kanadska pop zvijezda omiljeni pjevač, velike su šanse da si psihopat

WOW Riješi jednostavnu zagonetku i saznaj odmah – krije li se psihopat u tebi?

Obožavaš ove dvije pjesme i znaš im sve riječi? Možda si psihopat?!

Istraživanje psihopat crna kava

Još vijesti