Slika nije pronađena

Guinnessova knjiga rekorda sadrži sve svjetske rekorde, neke sasvim normalne i neke totalno uvrnute. Ovo su neki od najčudnijih Guinnesovih rekorda...


1. Spuštanje stepenicama na glavi
Možeš li zamisliti da se umjesto normalnim hodom, stepenicama spuštaš na glavi? E, upravo je to napravio Li Longlong, atletičar iz Kine. On se po glavi prešao nevjerojatnih 36 stepenica, što nikome prije, ali ni poslije njega nije pošlo za rukom. Njegov rekord nitko nije uspio skinuti još od 2015. godine.

via GIPHY


2. Najveća kolekcija gumenih patkica
Haha, i ovo je moguće! Rekord najveće kolekcije gumenih patkica drži Charlotte Lee iz SAD-a, a ima ih čak 5,631. Patkice koje su joj donijele mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda skuplja od 1996. godine.

3. Papiga koja otvara limenke
Tko kaže da Guinnessove rekorde moraju držati samo ljudi? Papigi Zacu to je uspjelo - on je samostalno u roku od minute otvorio 35 limenki pića. Wauuuuu, svaka čast!

via GIPHY


4. Najviše pojedenih hamburgera u životu
Donald Gorske drži fenomenalni rekord od28,788 pojedenih Bic Macova. Naime, on je tijekom života svaki tjedan pojeo 14 ovih hamburgera, dok se broj na kraju nije popeo na 28,788. Ovo se čini kao idealni izazov, ali sumnjamo da bismo ih mogli pojesti i približno ovoliko!

5. Najviše zahodskih školjki slomljenih glavom
Uf,ovo smo jedva izgovorili... Ali, da. Dobro si pročitala. Kevin Shelley iz SAD-a drži Guinnessov rekord od najviše razbijenih zahodskih školjki u minuti, i to - GLAVOM. Stvarno nas ne zanima kako mu je to uopće palo na pamet, ali moramo ga pohvaliti da je njegov rekord od 46 razbijenih školjki u minuti stvarno jedan od najčudnijih.

via GIPHY


6. Najviše sladolednih kuglica u kornetu
San snova za sve ljubitelje sladoleda! Ashrita Furman iz New Yorka uspio je staviti čak 123 kuglice sladoleda u jedan kornet. Da, samo jedan kornet!

Foto: GuinnessRecords/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Kylie Jenner opet ruši rekorde – saznajte gdje se smjestila na listi najbogatijih!

Srušen rekord: Jučer smo dobili najlajkaniju fotku u povijesti Instagrama, a za sve je 'kriva' Kylie Jenner! FOTO

WOW 15-godišnjak iz Bosne postavio i novi Guinnessov rekord

Guinness rekordi zanimljivosti

Još vijesti