Slika nije pronađena

Sve su princeze koje se pojavljuju u crtićima predivne i svaka djevojčica želi izgledati kao one, ali što je s onim djevojčicama koje izgledaju malo drugačije od rođenja? Kao što je primjerice ova devetogodišnjakinja koja od malih nogu nosi naočale.

Princeze koje se pojavljuju u Disneyjevim crtanim filmovima za mnoge su djevojčice uzor i smatraju ih primjerima ljepote. Ali jedna je 9-godišnjakinja, Lowri Moore, pronašla veliki propust i odlučila upravu Disneyja upozoriti na njega. Napisala im je pismo koje je brzo osvojilo Internet i svakoga tko ga je pročitao.

Lowri od djetinjstva ima problema s vidom i kao mala je već počela nositi naočale. Primijetila je da u nijednom crtiću nema princeze koja izgleda kao ona – da nosi naočale. Zbog toga je napisala pismo predsjedniku uprave Disneyja, Robertu Igeru, kako bi ga upozorila da nije fer  da nijedna princeza ne nosi naočale, jer se zbog toga osjećala kao da ona nije dovoljno lijepa i da ne želi da se bilo koja druga djevojčica osjeća kao ona.

via GIPHY


Kada se igrala princeza sa sestrama dok je bila mlađa, uvijek je skidala naočale kako bi bila što sličnija pravim Disneyjevim princezama, iako bez naočala nije gotovo ništa mogla vidjeti.

Sada je dovoljno 'velika' da zna da je lijepa i s naočalama, ali ne želi da ijedna mlađa djevojčica razmišlja kao ona prije. Omiljena princeza joj je Belle iz Ljepotice i zvijeri i sigurna je da bi i ona izgledala odlično s naočalama!

via GIPHY


Odgovor od Disneyja još uvijek čeka, a evo što im je sve napisala:
'Dragi gospodine Roberte Iger,

moje ime je Lowri i imam devet godina. Nosim naočale od djetinjstva.

Odrastala sam gledajući Disneyjeve princeze i uvijek sam im se divila i mislila kako su lijepe. Nažalost, nijedna od njih ne nosi naočale. Upravo zbog toga ja sam se osjećala kao da nisam dovoljno lijepa.

Nadam se da ćete me razumjeti i napraviti Disneyjevu princezu koja ima naočale. Puno djevojčica ih nosi i ne želim da se osjećaju onako kako sam se ja osjećala. Nažalost, većinu likova koji nose naočale naziva se štreberima i mislim da to nije pošteno.

Mislim da biste princezom koja nosi naočale i koju se ne naziva štreberom pomogli ostaloj djeci da znaju da su lijepa bez obzira na sve.'


Foto: Imdb/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Uroni u svijet mašte – pretvori se u svog omiljenog Disney lika uz robu koju već imaš u ormaru

Zato NE zavidimo princezama – zastrašujuće statistike o omiljenim Disneyjevim junakinjama

Otkrivamo – što tvoja omiljena Disney princeza govori o tebi?

Izgled Pismo Djevojčica princeze disney

Još vijesti