Slika nije pronađena

Prošlotjedna odluka da učenici koji idu na skijanje mogu ostati dva dana dulje na zimskim praznicima podignula je prašinu u medijima te izazvala brojne reakcije.

Nakon što je pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin objasnio da 'nastava u drugom polugodištu formalno počinje u četvrtak, 12. siječnja, jer smo tako morali staviti zbog maturanata kojima nastava završava ranije pa u suprotnom ne bi uspjeli odraditi potreban broj radnih dana. Školama smo, međutim, dopustili da onima koji se u to vrijeme nalaze na skijanju opravdaju te sate', mnogi su ga prozvali zbog diskriminacije učenika koji ne idu na skijanje.

Neki od vas su također izrazili negodovanje na našem portalu, no ne dijele svi isto mišljenje. Oglasila se i jedna čitateljica koja smatra da se nepravedno napadaju učenici koji idu na skijanje:

'Ne želim zvučati bezobrazno i bahato, al' šta bi mi koji se bavimo skijanjem i nečim trebali doći ranije zbog nekoga tko si to ne može priuštiti. Da se razumijemo, meni je žao što neki ljudi ne mogu, ali mi koji idemo nismo nikom ništa krivi, ja nisam kriva sto nečiji roditelj ne može priuštiti djetetu skijanje, ali diskriminacija i to sto smo mi proglašeni 'nepravednima' zbog nekih viših mogućnosti za koje su moji roditelji krv pišali da bi si to mogli jednog dana priuštiti i onda se meni javi sr*** neki novinar tipa jel to diskriminacija. Sagledajte tu jeb*** priču i s druge strane!'

Što vi kažete na ovakvo razmišljanje vaše vršnjakinje?

Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Diskriminacija? Ove godine kraći zimski praznici, tko ide na skijanje može izostati s nastave

Pravila: Znate li koliko puta u danu smijete usmeno odgovarati u školi?

Pitali smo vas kako vam je bilo jučer prvi dan u školi – evo što ste nam odgovorili

Učenici skijanje praznici

Još vijesti