Slika nije pronađena

Jedva smo dočekali praznike da se odmorimo od škole i testova i ispitivanja i svih ljudi koji nam idu na živce iz razreda. Čim je zadnje zvono zazvonilo pokupila si torbu i odjurila kući kao da te tamo čeka Justin Bieber i imala velike planove kako ćeš provesti ove zimske praznike.

Bilo je tu planova da ćeš pročitati lektiru, pospremiti sobu i peći božićne kolače, ali od toga svega nula bodova. Bilo je tu i planova da ćeš snimiti precool fotke ili se početi baviti snimanje videa za društvene mreže i što se s tim dogodilo? Imala si neke ciljeve kada su u pitanju društvene mreže, ali od svega toga imaš – ništa.

Nova profilna

OČEKIVANJA: Nova profilna za Facebook – jedini cilj bio je preko praznika bio je snimiti neki cool božićni selfie ili uhvatiti zabavni trenutak s novogodišnjeg dočeka.


REALNOST: Imaš jednu jedinu mutnu fotku s tuluma i tridesetak selfija s kapicom Djeda Božićnjaka od kojih niti jedan nije ispao dobro.


Kolači za Instagram


OČEKIVANJA:
Slikat ćeš cijeli proces pravljenja božićnih kolača i to će biti precool fotke za Instagram i skupit ćeš brdo lajkova.

REALNOST: Mama te istjerala iz kuhinje jer si joj išla na živce s namještanjem kadrova, posipanjem brašna po svukud i bljeskalicom. Ili ti jednostavno kolači nisu ispali dobro.

Izlazak s ekipom

OČEKIVANJA: Izaći ćete na klizanje i super se zabaviti, tagirati se na ludim lokacijama po gradu i imati super uspomene.


REALNOST: Prvo ste se pola sata dogovarali idete li uopće ili ne. Kad ste došli u grad posvađali ste se oko toga u koji birc ćete sjesti i onda nikako da snimite savršen selfie. Na kraju ste odustali i vaš izlazak uopće nije bio zabilježen na društvenim mrežama.


Odmor od Facebooka

OČEKIVANJA: Preko praznika napravit ćeš pauzu od Facebooka i nećeš svakih pet minuta provjeravati tko ti je poslao Inbox.


REALNOST: Svakih pet minuta provjeravaš tko ti je poslao Inbox.


Najfinija hrana

OČEKIVANJA: Otići ćeš s frendicom na fritule, kobasice, čašu kuhanog vina ili germknedle i snimiti to sve s najboljim filterima.

REALNOST: Počele ste jesti jer ste bile gladne i zaboravile fotkati. Sad imate fotku na pola pojedenog peciva i zamusane face.


Brdo lajkova i komentara na novu fotku

OČEKIVANJA: Konačno si snimila fotku koja zaslužuje biti profilna i dobila si brdo lajkova, a najvažnije je da je simpa lajkao!


REALNOST: Netko je napisao neki smiješan komentar ispod tvoje slike koji je na kraju skupio više lajkova nego tvoja slika. I simpa je bio online i nije lajkao.


Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Ne laži sama sebi: Stvari koje nikad nećeš napraviti preko praznika

Produljeni zimski praznici? Pregovara se oko datuma povratka u školske klupe

Osam razloga zašto je Božić bio bolji dok smo bili klinci


očekivanja realnost društvene mreže

Još vijesti