Slika nije pronađena
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je u Bakru najavila mogućnost limitiranja dosadašnjeg prava roditelja da višekratno opravdavaju djecu u školama za razdoblja do tri dana.

Razmatramo ograničenje roditeljske ispričnice na jednom godišnje ili jednom u polugodištu, što mora proći javnu raspravu, rekla je ministrica Divjak nakon regionalnog sastanka s ravnateljima osnovnih škola na temu provedbe projekta 'Škola za život'.

'Imamo stvarno previše opravdanih izostanaka učenika, u osnovnoj školi dva tjedna prosječno po djetetu, a u srednjoj čak tri', istaknula je Divjak, kako prenosi N1.

via GIPHY


Na pitanje o mogućnosti ukidanja ocjenjivanja u nižim razredima osnovne škole, kazala je da se to pitanje, uz javnu raspravu, treba regulirati promjenama zakona, kako piše N1. Zasad se mijenjalo pravilnike o ocjenjivanju, pri čemu je uvedeno kriterijsko ocjenjivanje vezano uz ishode učenja, pri čemu se učenicima daje mnogo više povratnih informacija i uči ih se kako učiti da postižu bolje ishode učenja, rekla je Divjak. Ponovila je da je 82 posto roditelja sve djece koja su bila u ekperimentalnom programu projekta 'Škola za život' navelo da su vrlo zadovoljni što im je dijete sudjelovalo u tome, ocjenivši to dobrim znakom. Kroz edukacije je prošlo 40.000 nastavnika i suradnika i oni su svoje stečene kompetencije ocijenili vrlo dobrima, kazala je.

Foto: Freepik/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Bilo je i vrijeme! ZET uvodi promjenu koja pogoduje učenicima osnovnih i srednjih škola, te studentima

Mijenja se pravilnik o ocjenjivanju u hrvatskim školama – ovo su sve novosti koje donosi

Koje su najpopularnije srednje škole ove godine, a koja je zanimanja upisalo manje od 10 učenika?

Učenici opravdani izostanci promjena školstvo izostanci hrvatsko školstvo

Još vijesti