Slika nije pronađena

Koji su vaši prijedlozi za unaprjeđenje hrvatskog školstva? Jedna se učenica raspisala na tu temu i dala svoje ideje i mišljenja. Slažeš li se i ti s njom?

Nakon što smo jučer objavili prijedloge jednog profesora kako poboljšati i popraviti najveće probleme u hrvatskom školstvu u članku Hrvatsko školstvo je u rasulu, ali ovaj profesor ima odlična rješenja! Kako riješiti nasilje, maturu ili 7. sat?, sada se javila jedna učenica sa svojim prijedlozima. U blog postu koji je objavila na našem portalu pod nazivom 'Moji prijedlozi za poboljšanje hrvatskog školstva' objasnila je što ona, iz perspektive učenice, misli da bi moglo osigurati kvalitetniji boravak u školi i cjelokupno školovanje.

'Moji prijedlozi za poboljšanje hrvatskog školstva

Nedavno objavljen članak o školstvu me potaknuo da napišem svoje prijedloge o poboljšanju hrvatskog školstva, koje je u izrazito lošem stanju.

-Ukinuti izravne upise za loše učenike. Sramota da se netko tko je lijen, ništa ne uči i ima nikakve ocjene naziva "učenikom s teškoćama" i dobiva izravan upis u srednje škole. To je uvreda za učenike koji stvarno imaju teškoće da se netko takav izjednačuje s njima. Tako su neki što su išli sa mnom u oš bili lijeni, nikad nisu učili, nisu imali nikakav problem, jednostavno su bili bez mozga i oni su im dali izravan upis.

-Još jedna velika sramota, da djeca branitelja imaju prednost pri upisu u učeničke domove, prednost pri zapošljavanju, plaćaju im se školske knjige...daj molim te, nisu to ničime zavrijedila.

-E, ovo je važno, jako važno: škole bi trebale osigurati zdraviju prehranu i kuhane obroke, voće, povrće, ribu, bez iznimke. Ali vidi se koliko ih je briga za mladež, po tome što im daju.
-Zabraniti pušenje u školi i u školskom dvorištu. U potpunosti. I na autobusnim stanicama. I na školskim izletima. Najbolje na svim javnim mjestima, kako to imaju razvijenije države. Oni kojima to smeta nisu to dužni udisati na svakom ćošku.

-Da se osvrnem na ovo zadnje, profesori bi trebali ZABRANITI pijenje i pušenje na maturalcima. I puštanje cajki u busu. Zbog toga su neki osuđeni da moraju ići na maturalac na neku bezveznu lokaciju, samo zato jer je elita htjela tamo iz navedenih razloga. Općenito, lokalni ljudi neće razviti dobro mišljenje o hrvatskoj mladeži koja se dere do pol 2 u noći po hotelu. Govorim iz iskustva.(...)'


via GIPHY


Cijelu njenu objavu možeš pročitati ovdje.


via GIPHY


Napiši i objavi i ti svoj blog post na temu koja te posebno zanima! U rubrici 'Blog' na našem portalu se možeš raspisati i podijeliti s ostalim korisnima svoje mišljenje o nekoj tematici koja te zanima, nekom problemu ili bilo čemu drugome, sva su opcije otvorene.

A što je uopće blog? Ukratko, to je pisanje dnevnika, samo što sadržaj neće biti samo za tvoje oči, već za sve korisnike interneta. U njemu možeš pisati o vlastitim doživljajima, svakodnevnim dojmovima nekih situacija, možeš se držati neke teme, ozbiljne ili manje ozbiljne. S odabirom teme ne možeš pogriješiti. Piši svojim stilom, pazi na gramatičke greške, ne kopiraj tuđe tekstove i pazi da bude razumljiv!

Registriraj se na Teen385 i kreni s pisanjem!

Foto: Jkstock – Shutterstock.com/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Misli čuvaš samo za sebe? Od sada nemoj više – podijeli ih s nama u blogu!

Sanjaš o bogatoj karijeri – provjeri koliko zarađuju blogeri u Hrvatskoj

Trebaš se javiti profesoru iz škole ili poslodavcu za praksu? Otkrij kako im ispravno napisati i poslati e-mail

Učenici blog prijedlozi ideje Teen385 hrvatsko školstvo

Još vijesti